Lövbiffsfräs med ris

 

Lövbiff behöver inte vara en torr tråkig köttbit utan man kan göra rätt så mycket med den. Här har jag till exempel fräst lite grönsaker, strimlat lövbiffen och blandat ihop det. Vips så blev det en god middag. Både lättlagad och klar inom 20-30 minuter. Här serverar jag rätten med röd vitkålssallad (pizzasallad) men det går lika bra med vilken sallad som helst. Ha en superfin helg!

Till 4 portioner behöver man:

2 dl okokt ris

1 matsked rapsolja

200 gram champinjoner

1 bit purjolök (gärna den gröna delen)

1 dl majs

8 skivor lövbiff

salt

peppar

vitlökspulver

ca 1 tsk kinesisk soja

1 msk sesamfrön

Gör så här:

  1. Börja med att koka riset genom att följa förpackningens anvisningar.
  2. Skär upp champinjonerna i mindre bitar och skär även purjolöken i ringar.
  3. Värm upp en stekpanna och stek först champinjonerna i torr panna tills all vätska är borta.
  4. När vätskan är borta häller du en halv matsked rapsolja och lägger även i purjolök och majs.
  5. Salta, peppra och fräs i någon minut och häll av allt i en större tallrik.
  6. Strimla lövbiffen och fräs den snabbt i resterande rapsolja. Krydda med salt, peppar, vitlökspulver och soja.
  7. Häll tillbaka grönsaksfräset precis innan köttet är klart, blanda och låt allt bli varmt innan du tar bort det från värmen.
  8. Servera lövbiffsfräset med kokt ris och sallad. Strö över lite sesamfrö på lövbiffen precis innan serveringen.

ViktVäktarna

  • WW Points: 8 points per portion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.