Morotstzatziki

 

Det börjar bli dags att plocka fram grillen och då passar jag på och tipsar om Morotstzatziki. Prova att byta ut gurkan mot en morot, det blir lika gott! Passar perfekt som tillbehör till grillat, till salladen, på buffébordet eller till allt du själv vill. Den är dessutom väldigt enkel att göra. Fetthalten på yoghurten väljer du själv.

Detta behövs till 4 portioner:

1 morot, 2 dl matlagningsyoghurt, 1-2 pressade vitlökar (beroende av smak), salt, peppar

Gör så här:

Grov riv moroten och blanda ner den i matlagningsyoghurten. Pressa sedan i vitlök efter smak. Salta och peppra eventuellt lite och låt tzatzikin stå kallt tills den ska serveras.

ViktVäktarna

  • WW PersonligaPoints: i min plan så räknas 0 % yoghurt och är 1 pp per deciliter, om man väljer 3,5 % turkisk yoghurt så är det 3 pp per deciliter.
  • mittWW Smartpoints BLÅ: med 3,5 % turkisk yoghurt eller 8% matlagningsyoghurt så blir det 2 smartpoints per portion. Om du väljer mild naturell lättyoghurt (eller annan 0% yoghurt) så blir det 0 smartpoints per portion men då blir den lite rinnigare om du inte silar yoghurten
  • mittWW Smartpoints GRÖN: med 3,5 % turkisk yoghurt eller 8% matlagningsyoghurt så blir det 2 smartpoints per portion. Om du väljer mild naturell lättyoghurt 0,5% eller 0% yoghurt så blir det 1 smartpoints per portion.

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.