• Middagsmenyer

    Veckans middagstips nr: 42/2014

    Vad snabbt en vecka går. Det är ju dags för nya middagstips igen och jag hoppas du finner något som du vill provlaga. Om en vecka så är det första advent och under veckan som kommer så är det dags för lite nya recept som jag har provbakat, smartpointsberäknade förstås, så håll utkick. Sköt om er! / Nadja

    Köttfärsfyllda paprikor

         Ugnspannkaka med grönsaker och skinka        

              Allt-i-ett-i-ugn     

    Måndag: Ugnspannkaka med grönsaker och skinka

    Tisdag: Kycklinggryta med bacon

    Onsdag: Cannelloni med spenat och keso (vegetariskt)

    Torsdag: Ugnsbakad fisk i mild sås

    Fredag: Allt-i-ett-i-ugn

    Lördag: Tagliatelle med gräddig fläskfilésås

    Söndag: Köttfärsfyllda paprikor

    Veckans söta: Spröda pepparkaksgrottor med lingonsylt

     
  • 6-10 Points,  Kött,  WW Points

    Örtkotlett med couscous och wok

    Couscous är verkligen snabblagat och perfekt till vardags. Och tillsammans med lite frästa grönsaker blir det jättegott. Alltsammans serveras ihop med en örtkryddad kotlett. Torkad basilika, oregano, rosmarin och timjan är en god kombination tillsammans, prova så får du se.

    Örtkotlett med couscous och wok - propoints - viktväktarna - nadjaskitchen - vvvtillsammans - recept - matblogg

    Detta behöver du till 4 portioner:

    4 fläskkotletter á 125 gram, 1 tsk basilika, 1 tsk oregano, 1 tsk rosmarin, 1 tsk timjan, 2 dl okokt couscous, 2 1/2 dl vatten, 2 krm sambal oelek, salt, peppar, 1 tsk olja, 450 g (en liten påse) wokgrönsaker

    Gör så här:

    Värm upp vatten i en vattenkokare. Lägg couscousen i en liten kastrull och häll sedan över 2 1/2 dl hett vatten. Krydda med lite salt, peppar och sambal oelek. Blanda och låt det stå och dra. Sätt två stekpannor på värmning, den till wokgrönsakerna på lite högre värme och fördela matoljan i båda pannorna. Lägg kryddor i en mortel och krossa dem. Om du inte har en mortel så blanda bara ihop dem och nyp sönder kryddorna.

    Örtkotlett med couscous och wok - propoints - nadjaskitchen- örter - kotlett - vvtillsammans - propoints - viktväktarna

    Krydda kotletterna med lite salt, peppar och örtkryddorna. Stek dem i den ena stekpannan på varje sida. I den andra stekpannan så wokar du grönsakerna på lite högre värme och kryddar med lite salt. Färdigt. Gott att servera till är lite sweet chili sås. Smaklig måltid.

    ViktVäktarna:

    • WW Points: 6 points per portion
     
  • Middagsmenyer

    Veckans middagstips nr: 41/2014

    Äntligen så har jag fått en helg som inte har några måsten. Det var så skönt att få koppla av och få göra det man ville. I och med det kan jag meddela att årets julbak har börjat. Provbakar lite nya recept och det som blir uppskattat hamnar här på bloggen och det med propoints förstås. Vi Viktväktare firar ju också jul och då är det bättre att veta hur många propoints det goda kostar. Men än dröjer det innan jag visar er recepten, så ni får nöja er med nya middagstips inför nästa vecka så länge. Kör ni en köttfri dag i veckan? Provlaga Pasta med tomatsås och grönsaker. Den är jättegod och om vill ha lite kött så kan man lägga till skinka, kassler eller något annat, Trevlig vecka på er! / Nadja

         Pasta med tomatsås och grönsaker - propoints- viktväktarna     Kryddig Jambalaya     fisk- och paprikagratäng med ajvar - viktväktarna - propoints - vvkasse - viktväktarrecept - recept med propoints

         Mexikanska köttbullar med guacamole          Persiljebiffar med kokt potatis och gräddsås

    Måndag: Kassler med stuvade morötter

    Tisdag: Pasta med tomatsås och grönsaker  (vegetariskt)

    Onsdag: Kryddig Jambalaya

    Torsdag: Fisk- och paprikagratäng

    Fredag: Mexikanska kycklingbollar med guacamole

    Lördag: Provencalsk helgskinka

    Söndag: Persiljebiff med kokt potatis och sås

    Veckans söta: Budapestrulle

     
  • 6-10 Points,  Mjuka kakor,  WW Points

    Mjölkchokladbrownie med chokladtryffel

    Idag är det Chokladens dag och med dessa goda brownies hyllar jag Chokladen till skyarna, för jag säger bara OMG vad gott detta är. Godast är de lite kalla för då blir de lite mjuksega. Men jag varnar er, det är svårt att låta bli att bara ta en bit. Jag har strött över lite kokos på vissa bitar men det kändes nästan överflödigt för de är så goda ändå. Du kan gott och väl göra browniebotten dagen innan för den är som sagt godare när den är kall och sedan gör du tryffeln någon timme innan kakan skall serveras.

    Mjölkchokladbrownies med chokladtryffel

    Till en liten plåt (ca 18-25 cm) behöver du:

    Chokladbrownie: 125 g smör, 200 g mjölkchoklad, 2 dl strösocker, 2 msk kakao, 1 nypa salt, 1 tsk vaniljsocker, 2 ägg, 1 1/2 dl vetemjöl

    Chokladtryffel: 1 1/2 dl vispgrädde 40 %, 200 g choklad (välj mörk eller ljus efter eget tycke), 1/2 tsk smör

    Gör så här:

    Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt den smälta på eftervärmen. Rör ner socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg. Blanda sist i mjölet och rör ihop till en slät smet. Häll smeten i en liten form, ca 18 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 23-25 minuter. Låt den svalna i formen.

    Mjölkchokladbrownies med chokladtryffel - hembakat - choklad - tryffel -

    Chokladtryffeln gör du så här: Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i grädden. Rör om. Häll tryffeln i en skål och låt den stå i kylen i någon timme och tjockna, men inte stelna. Rör gärna om lite då och då.

    Mjölkchokladbrownies med chokladtryffel - propoints - viktvätkarna - baka viktväktarna - tryffel - hembakat - choklad

    Bred ut tryffeln på kakan och strö över kokos. Skär kakan i rutor med en vass kniv. Njuuuut! Det går att frysa in bitarna i någon dag om du vill försäkra dig om att de inte försvinner.

    ViktVäktarna

    • WW Points: Totalt har receptet 281 points. Dela det med antal bitar du skär upp. Vid 30 mindre bitar så blir det 9 points per bit.
     
  • Middagsmenyer

    Veckans middagstips nr: 40/2014

    Då var det dags för nya middagstips. Vad sägs om Ost- och skinkpaj med röd paprika? En lättlagad rätt som även passar att ta med som lunchlåda. Kika in här på tisdag så ska ni få ett supersmarrigt recept! Och ni som vill tjuvstarta med julbaket, prova att göra Snickerpralinerna, de är så grymt goda! Ha en fin vecka / Nadja

    Ost- och skinkpaj med röd paprika

              Macaroni and cheese    

              Biffwok     Ostfylld kassler

    Måndag: Ost och skinkpaj med röd paprika 

    Tisdag: Ungersk Paprikakyckling

    Onsdag: Macaroni and cheese (vegetariskt)

    Torsdag: Fisk med gremolatatäcke

    Fredag: Moussaka

    Lördag:  Biffwok  

    Söndag: Ostfylld kassler

    Veckans söta: Snickerspraliner

     
  • 11 och mer points,  Kött,  Sallader,  WW Points,  WW Points 2025

    Grekisk fläskkarré med tzatziki och medelhavssallad

    Ytterligare ett recept från Linas matkasse. Detta var riktigt gott enligt alla i familjen. Marinaden var riktigt god men jag minskar nog på honungen nästa gång. Börja med att marinera köttet och sedan gör du allt annat, för att steka köttet går fort. Viktväktarmässigt så är fläskkarré inte det allra bästa köttet, pointsen försvinner snabbt då köttet har hög fetthalt. Men jag kan tänka mig göra denna rätt med kyckling istället eller annan magrare kött utan problem, för gott var det. Man kan även byta ut den ryska yoghurten mot en magrare variant för att få ner pointsen ännu mera, så alternativ finns. Nedan följer originalreceptet:

    Grekisk fläskkarré med tzatziki o medelhavssallad - linas matkasse - propoints - recept - viktväktarna -

    Grekisk fläskkarré med tzatziki och medelhavssallad

    Portioner: 4 portioner

    Ingredienser: 

    600 g fläskkarré

    Marinad:

    1 msk torkad oregano

    3 msk olivolja

    1 msk honung

    1 tsk sambal oelek

    finrivet skal av 1 citron

    2 vitlöksklyftor (pressade)

    1/2 tsk salt

    1 krm svartpeppar

    Tzatziki:

    1/2 gurka

    2 dl rysk yoghurt

    1 pressad vitlöksklyfta

    2 krm salt

    nymald svartpeppar

    Medelhavssallad:

    2 1/2 dl matvete okokt

    3 tomater

    1/2 gurka

    1/2 röd lök

    1/2 kruka färsk oregano

    1 msk olivolja

    1 msk rödvinsvinäger (går bra utan)

    citronsaft

    salt

    svartpeppar

    Gör så här:

    Börja med att skära fläskkarrén på längden och skär den sedan i cm-tjocka skivor. Lägg i en skål. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll det över köttet. Blanda ordentligt och låt det stå och dra en stund. Gör nu tzatzikin: Grovriv gurkan och pressa ur saften. Lägg den i en skål och rör ner yoghurten och pressa in vitlöken. Salta, peppra och blanda ihop. Ställ skålen i kylskåpet medan du göra salladen.

    Grekisk fläskkarré med medelhavssallad med tzatziki - linas matkasse - recept - viktväktarna - propoints - matvete -

    Lägg matveten på kokning enligt anvisningarna på förpackningen. Tärna under tiden tomaterna och gurkan, finhacka löken och oregano. Lägg allt i en salladsskål. Tillsätt matvete och smaksätt med olja, vinäger (jag hade ingen och hoppade över detta), pressad saft av den använda citronen, lite salt och nymald svartpeppar. Blanda ihop och smaka av. Hetta upp en stor stekpanna. Stek det marinerade köttet 3-4 minuter per sida, eller tills det är genomstekt. Servera grekisk fläskkarré med medelhavssallad och tzatziki.

    ViktVäktarna

    • WW Points (kostprogrammet från 2025): 23 points enligt receptet ovan
    • WW Points: 22 personliga points enligt receptet ovan
     
  • Middagsmenyer

    Veckans middagstips nr: 39/2014

    Här kommer nya middagstips inför nästa vecka. Eftersom det är förkylningstider så är temat ”bra mat mot förkylningar”.  Därför finns vitlök finns med i alla veckans middagar. Har ni några bra tips på dunderkurer när ni är förkylda? Citronvatten, honungste eller annat? Dela gärna mer er i så fall. Önskar er hur som helst en mycket bra vecka utan förkylningar / Nadja

    Rosmarin- och vitlöksmarinerad kotletter

         Tagliatelle med bacon, ost, vitlök     Grönsakssoppa med lökchutney     Citron- och vitlökshoki med rostade tomater

              Kyckling med dragon, purjo, potatis o morötter     Chili- och vitlökspotatis

    Måndag: Rosmarin- och vitlöksmarinerade kotletter (propoints)

    Tisdag: Tagliatelle med sås av bacon, ost och vitlök (propoints)

    Onsdag: Grönsakssoppa med lökchutney (vegetariskt)

    Torsdag: Citron- och vitlökshoki med rostade tomater (propoints)

    Fredag: Bifteki med vitlöksyoghurt

    Lördag: Kyckling i dragonsås med purjolök (propoints)

    Söndag: Chili- och vitlökspotatis med Helgskinka

    Veckans söta: Daimrutor

     
  • 11 och mer points,  Vegetariskt,  WW Points

    Mexikansk grönsakspizza med tacotopping

    Här får ni ett receptet från Linas matkasse. Detta recept är överraskande gott. Om ni kör en köttfri dag i veckan eller är vegetarianer, så tycker jag att ni ska prova att göra denna måltid. En pizza är mer mättande än vad man tror om man serverar sallad till. I receptet nedan så står det att man skall lägga färska grönsaker, majs och chipsen efter gräddningen. Jag gjorde tvärtom, la allting på en gång och sedan in i ugn. Välj själv hur du vill göra.

    Mexikansk grönsakspixxa med tacotopping - linas matkasse - propoints - viktväktarna - vegetariskt - taco

    Till 4 portioner behöver du:

    1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 1 msk paprikapulver, 1 msk torkad oregano, 1 msk spiskummin, 1 msk socker, 1 msk tomatpuré, 1 krm cayennepeppar, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 1 burk (400 g) pizzasås (välj sockerfri som tex Mutti), 1 förp (285 g) färdigkokta röda linser, 3 dl vatten, 1 zucchini, 1 ask körsbärstomater, 1 röd paprika, 4 Piadina (typ lite tjockare tunnbröd), 50 g riven parmesan, ca 150 g majs, 100 g tortillachips, 1/2 kruka färsk oregano

    Gör så här:

    Sätt ugnen på 250 grader. Grovhacka löken. Fräs i en stekgryta i lite olja, ca 3-4 minuter. Pressa i vitlöken och lägg i alla kryddor. Blanda väl. Häll burken med  pizzasåsen, de röda linserna (sköljda och avrunna) och vattnet. Låt puttra utan lock i 8-10 minuter. Mixa såsen slät med en stavmixer.

    Mexikansk grönsakspizza med tacotopping - linas matkasse - vegetariskt - propoints - nadjaskitchen.se - taco -

    Skiva zucchinin tunt. Dela körsbärstomaterna och skär stavar av den röda paprikan. Lägg ut piadinabröden (eller tortillabröd) och fördela tomatsåsen över dem. Fördela även zucchini och parmesan. Grädda i omgångar mitt i ugnen 4-5 minuter. Toppa de nygräddade pizzorna med färska grönsaker (tomaterna och paprikan) tillsammans med majs, tortillachipsen och färsk oregano (vilket jag glömde enligt bilden).

    ViktVäktarna:

    • WW Points: 16 points per pizza om man följer receptet ovan

    Recept: från Linas matkasse

     
  • Middagsmenyer

    Veckans middagstips nr 38/2014

    Ni har väl inte undgått att det är vintertid från och med i dag. Om ni har det så är det dags att ställa tillbaka tiden en timme. Själv så skulle jag tycka det är toppen om man tog bort det här med sommar och vintertid, en helt onödig grej. Jag vill att du kikar in på bloggen i början av nästa vecka. Då kommer jag att få lotta ut 2 stycken biljetter till Mitt Kök mässan i Stockholm som pågår mellan den 6 – 9 november. Om du bor i närheten av Stockholm, gillar mat och vin så ska du självklart vara med.

    Vad händer mera? Jo på måndag så blir det en leverans av Linas matkasse. Då kommer jag att passa på och jämföra den med Viktväktarnas matkasse som jag hade för någon vecka sedan och även dela med mig av en del recept. Spännande eller vad säger ni? Trevlig vecka på er!   / Nadja

          Kesoplättar     Korvstroganoffgratäng     Fisk Bourguignonne

              Lasagne al forno     Pasta med lövbiffsås

    Måndag: Potatislåda med kassler

    Tisdag: Kesoplättar (vegetariskt)

    Onsdag: Korvstroganoffgratäng

    Torsdag: Fisk Bourguignonne

    Fredag: Kycklingquesadillas

    Lördag: Lasagne al Forno

    Söndag: Pasta med lövbiff a la Gabbi

    Veckans söta: Arraksbollar

     
  • 6-10 Points,  Kyckling/Fågel,  ViktVäktarna,  WW Points,  WW Points 2025

    Kycklingwok med ananas

    Sista receptet i min Viktväktarkasse kommer här: Kycklingwok. I vår familj så är vi inte så förtjusta i att ha frukt i maten och det skulle man ha här. Vi löste det genom att ta bort ananasen och ta den som en efterrätt istället men vi la i ananasjuicen enligt receptet. Ni gör som ni själva vill, ta med ananasen eller ta bort den, krydda till lite extra med salt och peppar för det tycker jag behövs här. Om du har grönsaker i kylen som börjar bli lite tråkiga så kan du använda upp dem i denna rätt.

    Kycklingwok med ananas - viktväktarna - propoints - viktväktarna.se - vvtillsammans

    Till 4 portioner behöver du:

    600 gram kycklingfilé, 1/2 knippe salladslök, 1 röd paprika, 100 gram konserverad ananas, 250 gram champinjoner, 1 msk rapsolja, 2 msk tomatpuré, 2 msk japansk soja, 250 g okokta äggnudlar, 1/2 påse ruccola

    Gör så här:

    Strimla kyckling, lök och paprika. Tärna ananasen (spara juicen) och skiva svampen. Fräs kyckling i oljan i en wok- eller stekpanna. Tillsätt lök, paprika, ananas, svamp och tomatpuré. Låt det fräsa under 2 minuter. Häll i soja och 1 dl ananasjuice och låt det bli varmt. Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Servera woken med nudlar och ruccola. Smaklig måltid!

    Kycklingwok med ananas - viktväktarna - propoints - viktväktarrecept - vvtillsammans - vvkasse -

    ViktVäktarna

    • WW Points (kostprogrammet från 2025): 9 points per portion enligt receptet ovan
    • WW Points: 9 points per portion enligt receptet ovan