Små spröda pepparkaksgrottor med lingonsylt

 

Dessa små och söta kakor är snarlika klassiska hallongrottor men med ”julig” smak av pepparkaka och lingon. Spröda och goda och mycket lätta att göra. De söta formarna hittade jag på Ikea, likaså kaffekoppen. Kanske något inför första advent? Receptet kommer från boken ”Småkakor, 69 läckra favoriter ur Hembakat”

Pepparkaksgrottor med lingon

Till cirka 40-50 stycken små kakor behöver du:

1 1/2 dl strösocker, 1 1/2 tsk bakpulver, 4 1/2 dl vetemjöl, 2 msk maizena majsstärkelse, 2 msk pepparkakskrydda, 250 g rumsvarmt smör

Fyllning: 1/2 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut cirka 50 småbrödformar på plåtar. Lägg alla torra ingredienserna i en matberedare/köksmaskin. Kör och blanda. Tillsätt smöret i bitar och kör ihop till en deg. Alternativt kan du hacka och knåda samman degen med en kniv eller fingertopparna.

Pepparkaksgrotta med lingon

Rulla degen till längder och skär dem i 50 bitar. Rulla bitarna till kulor och lägg dem i formarna. Jag gjorde så att jag tog och gjorde bollar direkt från bunken. Gör en fördjupning mitt i varje kaka och fyll på med en liten klick sylt. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 12 minuter.

Pepparkaksgrottor med lingon

 

ViktVäktarna:

  • WW Points: hela satsen har 183 points. Vid 45 stycken så blir varje grotta 4 points.

Fotograf: Gabriella Petkovic

5 kommentarer

  • Nadja

    Hej Elisabeth, för att emaila detta recept så ska du göra så här: klicka på själva inlägget så att du bara tittar på den. Längst ner så har du nu ”Sharing is caring”. Välj den gröna knappen ”Share more options”, då får du fler alternativ och där finns bland annat att skicka mail till sig själv. Om du vill bara vill skriva ut receptet så klicka knappen ovanför med skrivare och texten Print Friendly. Hälsningar Nadja

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.