Ugnsbakad fisk i mild sås
2018/04/06
Här kommer ett gammalt recept som jag dammade av i helgen. Recept kommer ursprungligen från Arlas kokbok ”Vardag, Lättlagade favoriter på max 30 minuter”, dock med lite små förändringar. Där heter den Citron- och basilikafisk, men jag vill inte kalla den så eftersom såsen smakar inte citron utan mer som en vit sås med liten touch av basilika. Rätten är mycket enkel och bekväm att göra, perfekt vardagsmat då det är snabblagat med få moment. Osten går bra att utesluta, det blir gott ändå.
Ugnsbakad fisk i mild sås
Portioner: 4
Ingredienser:
600 g vit fiskfilé, tex torsk
2-3 vitlöksklyftor
1 röd spetspaprika
basilika
2 nävar bladspenat
3 dl Kelda Mild Citronsås
1 dl riven ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Salta fisken och krydda fisken med basilika. Lägg det sedan i en ugnssäker form.
- Skala och hacka vitlöken.
- Skär upp paprikan och skölj bladspenaten.
- Strö vitlöken och paprikan över fisken, samt strö bladspenaten runt om.
- Häll såsen över fisken och strö över osten (även god utan ost).
- Stek i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
- Servera fisken med kokt potatis och sallad.
ViktVäktarna
- WW Points (kostprogrammet från 2025): i detta program är kokt potatis nollpointsmat
- Med 12% ost = 4 points per portion
- Med 17% ost = 5 points per portion
- WW Points: 5 points per portion. Lägg till points för potatis eller liknande.
Föregående
Middagsmeny 14/2018
Nyare
5 kommentarer
Nadja
Absolut, helt valfritt.
Hälsningar Nadja
Ingela
Väldigt lättlagad och god, liiite tam i smaken. Gör nog egen sås nästa gång. Blev mycket mat, räckte till sambons matlåda dagen efter.
Nadja
Haha, javisst då får man ju som man själv vill ;D
Lina - Foodoholic
Du gör som jag märker jag, utgår från recept och sen slutar de med att man svävar ut totalt 😛
Ann-Sofi Matsafari
Snabblagat är alltid bra recept att spara:)