• Middagsmenyer

    Veckans middag nr: 151

    Då var det mitten av september. Det känns inte riktigt så för vi har haft finfina dagar med sol och värme. Hoppas det håller i sig lite till så att hösten inte blir så lång.

    Denna vecka så vill jag tipsa lite extra för Spagetti med supergod kasslersås. Denna rätt är riktigt bra till vardags och tar inte lång tid att tillaga.Till er viktväktare så har jag räknat ut att den kostar 15 pp med matlagningsgrädde 15% och 12 pp med 4 % matlagningsgrädde. Gott säger jag bara! Kram Nadja

    ~Veckans middagstips nr: 151~

    Örtgratinerad falukorvMåndag: Örtgratinerad falukorv

    Äggkaka med ost och paprikaTisdag: Äggkaka med paprika och ost

    Ugnsbakad lax med PhiladelphiaOnsdag: Ugnsbakad lax

    Spagetti med supergod kasslersåsTorsdag: Pasta med supergod kasslersås

    Svampgratinerad färsbiff med risFredag: Svampgratinerade färsbiffar

    Rosmarin- och vitlöksmarinerad kotletterLördag: Rosmarin- och vitlöksmarinerade kotletter

    Skink- och lökpizzaSöndag: Skink- och lökpizza

    Cake PopsVeckans söta: Cake pops

     

     
  • 6-10 Points,  Kött,  Pasta,  WW Points

    Skinkschnitzel med risoni

    Jag fann grunden till detta recept i ett av Viktväktarnas veckohäften. Men jag gjorde rätten efter mina önskemål. Jag har kryddat till det, lagt i lite vitlök och mer grönsaker. Spara inte på grönsakerna utan lägg till dem du gillar, de mättar och är dessutom nyttiga. Här har jag använt röd lök men ta gärna gul då den är bättre till matlagning.

    Skinkschnitzel med risoni

    Till 4 portioner behöver du:

    700 g skinkschnitzel, 1 1/2 dl risoni (okokt), 5 tsk tomatpuré, 2 st grönsaksbuljontärning, 1 msk rapsolja, 1 gul lök, 1 röd paprika, 1 liten bit purjolök, 1-2 vitlöksklyftor, salt, peppar

    Gör så här:

    Koka upp vatten i en stor kastrull med tomatpuré och buljongtärningarna. Lägg i pastan och koka i typ 10-11 minuter.

    Skinkschnitzel med risoniStrimla schnitzeln och stek den i olja tillsammans med paprika och lök. Salta och peppra. Grönsakerna ska gärna vara skivade/klyftade i större bitar. Pressa i en till två vitlöksklyftor, beroende på storlek och smak. Låt det fräsa tills köttet är mjukt.

    Skinkschnitzel med risoni

    Häll av vattnet från pastan och blanda ner risonin i pannan med köttet och grönsakerna. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mera tomatpuré. Servera med sallad till.

    ViktVäktarna

    • WW Points: 10 points per portion
     
  • Middagsmenyer

    Veckans middagstips nr 150!

    Jag fortsätter med att ge er middagstips tills ni hojtar: nu får det vara nog! Det är inte alltid jag själv följer planeringen, men den är bra att ha till hands när man inte har en aning om vad man ska ha till middag. Solen fortsätter att skina på oss och det är ju fantastiskt. Passa på och gå ut och gå nu när vädret är så bra. För snart kommer  höstrusket och vi kommer sakna detta. Ha en bra vecka!

    PS! Till er som är viktväktare…veckans söta är propointsberäknad….

    ~Veckans middagstips nr: 150~

    KycklingcurrygrytaMåndag: Kycklingcurrygryta

    Pasta med lövbiffsåsTisdag: Pasta med lövbiff

    Onsdag: Fransk tomatfisk

    Snabblagad korvgrytaTorsdag: Snabblagad korvgryta

    Köttfärsrulader med timjanFredag: Köttfärsrulader med timjan

    SvamplasagneLördag: Svamplasagne

    KöttfärsgratängSöndag: Köttfärsgratäng

    Äppelkaka med ananasVeckans söta: Äppelkaka med ananaskross

     
  • Middagsmenyer

    Veckans middagstips nr 149

    Då är min första arbetsvecka igång efter semestern. Den startade med ett rivstart då det är bokslutstider på gång. Men sånt är livet, gilla läget och gör det bästa av det.

    Efter att ha varit i ett varmt och soligt land i nästan tre veckor, så känns det som om hösten redan är på ingång här hemma i Sverige. Det gör mig inget då sommaren har varit varm och lång. Tvärtom så ser jag fram emot all god mat som får puttra på spisen i höst, för här ska det testas och provlagas ska ni veta. Och alla recept kommer alla att vara propointsberäknas till er viktväktare. Recepten som finns i veckans middagstips är redan propointsberäknade sedan tidigare. Ha nu en bra veckan allihop.

    ~Veckans middagstips nr: 149~

    Kotlett i god paprika- och chilisåsMåndag: Kotlett i god paprika- och chilisås

    Quesadillas med skinka, ost och salsasåsTisdag: Quesadillas med skinka

    Halstrad hoki med basilika såsOnsdag: Halstrad hoki med basilikasås

    Kesopaj med grönsakerTorsdag: Kesopaj med grönsaker

    Bacontoppad kycklinggratängFredag: Bacontoppad kycklinggratäng

    Lasagne al fornoLördag: Lasagne al forno

    GulaschsoppaSöndag: Gulaschsoppa

    Chokladdoppade apelsinkakorVeckans söta: Chokladdoppade apelsinkakor (3pp)

     
  • Middagsmenyer

    Nya tag efter semestern

    Hej mina vänner. Jag är nu tillbaka från en tre veckors härlig semester. Den har varit bra och jag har njutit av fulla muggar. Tyvärr så har det satt sina spår runt midjan, så nu skärper jag till mig och plockar fram min checklista och börjar räkna propoints. Ni som är viktväktare vet vad jag pratar om. Nu ska det räknas och ätas så som man ska göra, lagom av allt. Det bästa med viktväktarna är att man får äta allt för inget är förbjudet. Ni kan räkna med att recepten är propointsberäknade framöver, vare sig det är mat eller kakor. Ni som inte är viktväktare kommer nog inte märka någon större skillnad förutom att portionerna är anpassade efter deras mått. Recepten brukar vara överraskande goda och många undrar ofta om man får äta det då man ”bantar”. Men att följa viktväktarnas program är inte att banta utan att lära sig äta rätt. Det vet jag av egen erfarenhet då jag lyckats gå ner flera gånger med deras program. Så vare sig du följer deras program eller bara vill äta nyttig och bra mat, så tycker jag att du ska hänga med här på bloggen under hösten. Hojta gärna till om du är en viktväktare och vill dela med dig av tips, erfarenheter eller undrar över något.

    Lisine - Serbien 2013Här får ni en härlig semesterbild från Lisine i Serbien. Lisine är ett härlig naturområde med vattenfall och mycket grönska. Där finns även billiga restauranger med mycket god mat. Rekommenderar starkt.

     
  • Middagsmenyer

    Veckans middag nr: 148

    Nu är jag inne i min sista semestervecka. Jag har som ni märker inte ägnat bloggen så mycket tid, men det kommer jag att återgälda er till höst. Då är det andra bullar på gång. Ha det så gott! Nadja

    Veckans middagstips nr 148

    Bakad potatis med salsakesoMåndag: Bakad potatis med salsakeso

    Krämig Chicken KormaTisdag: Krämig Chicken Korma

    Hoki med gräddig purjolökssåsOnsdag: Fisk i gräddig purjolöksås

    Kålsoppa med köttfärsTorsdag: Kålsoppa med köttfärs

    Grillade färsbiffarFredag: Färsbiffar med Raita

    Goda pastastubbarLördag: Goda pastastubbar

    Chipotlemarinerad fläskkarréSöndag: Chipotlemarinerad fläskkarré

    Små knäckäppelkakorVeckans söta: Små knäckäppelkakor

     
  • Mjuka kakor

    En grundsmet – flera sorters kakor

    Här kommer ett toppenrecept! Av denna smet så kan du göra flera olika sorters kakor och det i långpanna. Själv har jag använt den flertal gånger och gjort till exempel en äppelkaka och det har blivit supergott. De som har provsmakat har varit mer än nöjda. Om du använder denna smet som bas så är det bara att lägga till färska bär, nötter, choklad, frukt eller vad du sjäv vill ha som fyllning. Om du använder frysta bär så är det bra om du blandar dem i lite potatismjöl innan du strör ut dem i kaksmeten. Potatismjölet tar upp vätskan som kommer när de frysna bären tinas och kakan blir inte vattnig. Nedan finns fyra olika sorters fyllningar som tips och bilden visar Havretosca som är gjord på denna smet.

    Havretosca

    Till en långpanna behöver du:

    Smet: 150 g smör, 4 ägg, 3 dl strösocker, 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 dl mjölk

    • Fyllning 1: äppelskivor med pärlsocker, mandelflarn och pudrad kanel
    • Fyllning 2: hallon, kokosflingor och vit choklad i bitar
    • Fyllning 3: mörk choklad i bitar samt att du kan blanda i 1-2 msk kakao i smeten
    • Fyllning 4: blåbär med pärlsocker och pinjenötter

     Ugn: 175 grader

    Du gör så här:

     Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver, smör och mjölk. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (ca 30 x 40 cm) och strö över valfri fyllning. Grädda mitt i ugnen (175 grader)  i 20-25 minuter. Känn gärna med sticka att smeten är fast.

     
  • Middagsmenyer

    Veckans middagstips nr 147

    Äntligen är det dags för lite semester. Jag vet, det blev väldans sent i år men så är det ibland. De flesta har redan haft sin och är tillbaka i vardagslunket. Här kommer lite tips inför veckans middagar, hoppas ni finner något gott och passande. Må så bra allihop.

    / Nadja

    Veckans middagstips nr 147

    Måndag: Kycklingröra med soltorkade tomater

    Tisdag: Grönsakspaj

    Röd kasslergratängOnsdag: Röd kasslergratäng

    Lady & Lufsen tomatsoppaTorsdag: Italienska tomatsoppa med frikadeller

    Fläskytterfilé med ostmosFredag: Fläskytterfilé med ostmos

    NachotallrikLördag: Nachotallrik

    Allroundmarinerad revbensspjällSöndag: Allroundmarinerade revbenspjäll

    Äppelpaj med kokosVeckans söta: Äppel- och kokospaj

     
  • Middagsmenyer

    Veckans middagstips nr 146

    Så var det bara denna vecka kvar och sedan får jag min efterlängtade semester. Denna vecka blir dock väldigt intensiv. Det är bokslutsvecka på jobbet och fullspäckat privat. Men det ska nog gå, det gäller bara att prioritera rätt. Men det kan hända att det blir lite tyst här på bloggen ett tag men då vet ni varför. Men till hösten blir det full fart igen. Jag har lite planer som hoppas att ni ska gilla. Ha nu en fin och solig vecka! Nadja

    Veckans middag nr: 146

    Pastapytt med lantkorv och grönsakerMåndag: Pastapytt med korv o grönsaker

    Kyckling med mozzarella, pinjenötter och grillad paprikaTisdag: Kyckling med mozzarella, grillad paprika

    Het vegetarisk böngrytaOnsdag: Het vegetarisk böngryta

    Fjärilspasta med köttfärssåsTorsdag: Fjärilspasta med köttfärssås

    Citron- och chilikycklingFredag: Citron- och rosmarinkyckling

    Grillade marinerade kotletterLördag: Grillade marinerade kotletter

    Söndag: Fisk med gremolata och citronsås

    Blåbärspaj med mandelVeckans söta: Blåbärspaj

     
  • Middagsmenyer

    Veckans middagstips nr 145

    Snart är vi inne i augusti månad och förstår ni vad det innebär? Hela sju månader av året har redan susat förbi! Himmel säger jag bara. Snart är ju hösten här. Men först ska jag ha lite semester och det får jag om typ två veckor. DET ska bli skönt. Har ni börjat tröttna på grillat? Kan man trötta på det? Själv har jag faktiskt börjat längta efter höstens mustiga grytor och goa äppelpajer. Här kommer lite nya middagstips till er som är trogna denna blogg och tusen tack för det!

    Veckans middagstips nr 145

    Sallad med rosmarinkyckling och röd pesto pastaMåndag: Sallad med rosmarinkyckling o röd pesto

    Fransk lökpajTisdag: Fransk lökpaj

    Onsdag: Potatislåda med kassler

    Hemmagjorda köttbullar med gräddsåsTorsdag: Köttbullar med gräddsås

    Kryddig JambalayaFredag: Kryddig Jambalaya

    Lördag: Crepes med bacon, champinjoner

    Lövbiffsstrimlor med stekt lök i risSöndag: Kebabkryddad lövbiffstrimlor

    Nyttigare ÄppelmuffinsVeckans söta: Nyttigare äppelmuffins