Veckans middag nr: 151
Då var det mitten av september. Det känns inte riktigt så för vi har haft finfina dagar med sol och värme. Hoppas det håller i sig lite till så att hösten inte blir så lång.
Denna vecka så vill jag tipsa lite extra för Spagetti med supergod kasslersås. Denna rätt är riktigt bra till vardags och tar inte lång tid att tillaga.Till er viktväktare så har jag räknat ut att den kostar 15 pp med matlagningsgrädde 15% och 12 pp med 4 % matlagningsgrädde. Gott säger jag bara! Kram Nadja
~Veckans middagstips nr: 151~
Måndag: Örtgratinerad falukorv
Tisdag: Äggkaka med paprika och ost
Onsdag: Ugnsbakad lax
Torsdag: Pasta med supergod kasslersås
Fredag: Svampgratinerade färsbiffar
Lördag: Rosmarin- och vitlöksmarinerade kotletter
Söndag: Skink- och lökpizza
Veckans söta: Cake pops
Skinkschnitzel med risoni
Jag fann grunden till detta recept i ett av Viktväktarnas veckohäften. Men jag gjorde rätten efter mina önskemål. Jag har kryddat till det, lagt i lite vitlök och mer grönsaker. Spara inte på grönsakerna utan lägg till dem du gillar, de mättar och är dessutom nyttiga. Här har jag använt röd lök men ta gärna gul då den är bättre till matlagning.
Till 4 portioner behöver du:
700 g skinkschnitzel, 1 1/2 dl risoni (okokt), 5 tsk tomatpuré, 2 st grönsaksbuljontärning, 1 msk rapsolja, 1 gul lök, 1 röd paprika, 1 liten bit purjolök, 1-2 vitlöksklyftor, salt, peppar
Gör så här:
Koka upp vatten i en stor kastrull med tomatpuré och buljongtärningarna. Lägg i pastan och koka i typ 10-11 minuter.
Strimla schnitzeln och stek den i olja tillsammans med paprika och lök. Salta och peppra. Grönsakerna ska gärna vara skivade/klyftade i större bitar. Pressa i en till två vitlöksklyftor, beroende på storlek och smak. Låt det fräsa tills köttet är mjukt.
Häll av vattnet från pastan och blanda ner risonin i pannan med köttet och grönsakerna. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mera tomatpuré. Servera med sallad till.
ViktVäktarna
- WW Points: 10 points per portion
Veckans middagstips nr 150!
Jag fortsätter med att ge er middagstips tills ni hojtar: nu får det vara nog! Det är inte alltid jag själv följer planeringen, men den är bra att ha till hands när man inte har en aning om vad man ska ha till middag. Solen fortsätter att skina på oss och det är ju fantastiskt. Passa på och gå ut och gå nu när vädret är så bra. För snart kommer höstrusket och vi kommer sakna detta. Ha en bra vecka!
PS! Till er som är viktväktare…veckans söta är propointsberäknad….
~Veckans middagstips nr: 150~
Måndag: Kycklingcurrygryta
Tisdag: Pasta med lövbiff
Onsdag: Fransk tomatfisk
Torsdag: Snabblagad korvgryta
Fredag: Köttfärsrulader med timjan
Söndag: Köttfärsgratäng
Veckans söta: Äppelkaka med ananaskross
Veckans middagstips nr 149
Då är min första arbetsvecka igång efter semestern. Den startade med ett rivstart då det är bokslutstider på gång. Men sånt är livet, gilla läget och gör det bästa av det.
Efter att ha varit i ett varmt och soligt land i nästan tre veckor, så känns det som om hösten redan är på ingång här hemma i Sverige. Det gör mig inget då sommaren har varit varm och lång. Tvärtom så ser jag fram emot all god mat som får puttra på spisen i höst, för här ska det testas och provlagas ska ni veta. Och alla recept kommer alla att vara propointsberäknas till er viktväktare. Recepten som finns i veckans middagstips är redan propointsberäknade sedan tidigare. Ha nu en bra veckan allihop.
~Veckans middagstips nr: 149~
Måndag: Kotlett i god paprika- och chilisås
Tisdag: Quesadillas med skinka
Onsdag: Halstrad hoki med basilikasås
Torsdag: Kesopaj med grönsaker
Fredag: Bacontoppad kycklinggratäng
Lördag: Lasagne al forno
Söndag: Gulaschsoppa
Veckans söta: Chokladdoppade apelsinkakor (3pp)
Nya tag efter semestern
Hej mina vänner. Jag är nu tillbaka från en tre veckors härlig semester. Den har varit bra och jag har njutit av fulla muggar. Tyvärr så har det satt sina spår runt midjan, så nu skärper jag till mig och plockar fram min checklista och börjar räkna propoints. Ni som är viktväktare vet vad jag pratar om. Nu ska det räknas och ätas så som man ska göra, lagom av allt. Det bästa med viktväktarna är att man får äta allt för inget är förbjudet. Ni kan räkna med att recepten är propointsberäknade framöver, vare sig det är mat eller kakor. Ni som inte är viktväktare kommer nog inte märka någon större skillnad förutom att portionerna är anpassade efter deras mått. Recepten brukar vara överraskande goda och många undrar ofta om man får äta det då man ”bantar”. Men att följa viktväktarnas program är inte att banta utan att lära sig äta rätt. Det vet jag av egen erfarenhet då jag lyckats gå ner flera gånger med deras program. Så vare sig du följer deras program eller bara vill äta nyttig och bra mat, så tycker jag att du ska hänga med här på bloggen under hösten. Hojta gärna till om du är en viktväktare och vill dela med dig av tips, erfarenheter eller undrar över något.
Här får ni en härlig semesterbild från Lisine i Serbien. Lisine är ett härlig naturområde med vattenfall och mycket grönska. Där finns även billiga restauranger med mycket god mat. Rekommenderar starkt.
Veckans middag nr: 148
Nu är jag inne i min sista semestervecka. Jag har som ni märker inte ägnat bloggen så mycket tid, men det kommer jag att återgälda er till höst. Då är det andra bullar på gång. Ha det så gott! Nadja
Veckans middagstips nr 148
Måndag: Bakad potatis med salsakeso
Tisdag: Krämig Chicken Korma
Onsdag: Fisk i gräddig purjolöksås
Torsdag: Kålsoppa med köttfärs
Fredag: Färsbiffar med Raita
Lördag: Goda pastastubbar
Söndag: Chipotlemarinerad fläskkarré
Veckans söta: Små knäckäppelkakor
En grundsmet – flera sorters kakor
Här kommer ett toppenrecept! Av denna smet så kan du göra flera olika sorters kakor och det i långpanna. Själv har jag använt den flertal gånger och gjort till exempel en äppelkaka och det har blivit supergott. De som har provsmakat har varit mer än nöjda. Om du använder denna smet som bas så är det bara att lägga till färska bär, nötter, choklad, frukt eller vad du sjäv vill ha som fyllning. Om du använder frysta bär så är det bra om du blandar dem i lite potatismjöl innan du strör ut dem i kaksmeten. Potatismjölet tar upp vätskan som kommer när de frysna bären tinas och kakan blir inte vattnig. Nedan finns fyra olika sorters fyllningar som tips och bilden visar Havretosca som är gjord på denna smet.
Till en långpanna behöver du:
Smet: 150 g smör, 4 ägg, 3 dl strösocker, 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 dl mjölk
- Fyllning 1: äppelskivor med pärlsocker, mandelflarn och pudrad kanel
- Fyllning 2: hallon, kokosflingor och vit choklad i bitar
- Fyllning 3: mörk choklad i bitar samt att du kan blanda i 1-2 msk kakao i smeten
- Fyllning 4: blåbär med pärlsocker och pinjenötter
Ugn: 175 grader
Du gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver, smör och mjölk. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (ca 30 x 40 cm) och strö över valfri fyllning. Grädda mitt i ugnen (175 grader) i 20-25 minuter. Känn gärna med sticka att smeten är fast.
Veckans middagstips nr 147
Äntligen är det dags för lite semester. Jag vet, det blev väldans sent i år men så är det ibland. De flesta har redan haft sin och är tillbaka i vardagslunket. Här kommer lite tips inför veckans middagar, hoppas ni finner något gott och passande. Må så bra allihop.
/ Nadja
Veckans middagstips nr 147
Måndag: Kycklingröra med soltorkade tomater
Tisdag: Grönsakspaj
Onsdag: Röd kasslergratäng
Torsdag: Italienska tomatsoppa med frikadeller
Fredag: Fläskytterfilé med ostmos
Lördag: Nachotallrik
Söndag: Allroundmarinerade revbenspjäll
Veckans söta: Äppel- och kokospaj
Veckans middagstips nr 146
Så var det bara denna vecka kvar och sedan får jag min efterlängtade semester. Denna vecka blir dock väldigt intensiv. Det är bokslutsvecka på jobbet och fullspäckat privat. Men det ska nog gå, det gäller bara att prioritera rätt. Men det kan hända att det blir lite tyst här på bloggen ett tag men då vet ni varför. Men till hösten blir det full fart igen. Jag har lite planer som hoppas att ni ska gilla. Ha nu en fin och solig vecka! Nadja
Veckans middag nr: 146
Måndag: Pastapytt med korv o grönsaker
Tisdag: Kyckling med mozzarella, grillad paprika
Onsdag: Het vegetarisk böngryta
Torsdag: Fjärilspasta med köttfärssås
Fredag: Citron- och rosmarinkyckling
Lördag: Grillade marinerade kotletter
Söndag: Fisk med gremolata och citronsås
Veckans söta: Blåbärspaj
Veckans middagstips nr 145
Snart är vi inne i augusti månad och förstår ni vad det innebär? Hela sju månader av året har redan susat förbi! Himmel säger jag bara. Snart är ju hösten här. Men först ska jag ha lite semester och det får jag om typ två veckor. DET ska bli skönt. Har ni börjat tröttna på grillat? Kan man trötta på det? Själv har jag faktiskt börjat längta efter höstens mustiga grytor och goa äppelpajer. Här kommer lite nya middagstips till er som är trogna denna blogg och tusen tack för det!
Veckans middagstips nr 145
Måndag: Sallad med rosmarinkyckling o röd pesto
Tisdag: Fransk lökpaj
Onsdag: Potatislåda med kassler
Torsdag: Köttbullar med gräddsås
Fredag: Kryddig Jambalaya
Lördag: Crepes med bacon, champinjoner
Söndag: Kebabkryddad lövbiffstrimlor
Veckans söta: Nyttigare äppelmuffins