Het vegetarisk böngryta
Det finns en djungel av olika tomater på burk där ute i affärerna, men är alla inte lika bra. Krossade tomater köper jag bara av god kvalité och helst finkrossade så att det inte finns några stora ”fula” tomatbitar i. Men oftast så blir det Passata på flaska, det vill säga passerade tomater. Mitt tips till dig är att var försiktigt med de lite billigare sorterna, de är inte lika bra och är mer utspädda med vatten. Då är det nästan bättre att göra egen tomatsås gjord på tomatpuré och vatten. Denna böngryta är helt vegetariskt, men om du vill ha i lite kött så kan jag tänka mig att en mild korv eller kyckling skulle passa bra. Smaklig måltid!
Het vegetarisk böngryta
Portioner: 4
Ingredienser:
1 finhackad gul lök
2 msk finhackad ingefära
1 röd finhackad chili
1/2 tsk paprikapulver
1 1/2 tsk spiskummin
2 burkar plommontomater
1 medelstor vitlöksklyfta
1 burk stora vita bönor
1 burk kidneybönor
färsk bladspenat (cirka 80 gram)
färsk mynta
2 dl grekisk yoghurt (0%)
1 tsk matolja
Gör så här:
- Fräs lök, ingefära och chili i lite matolja tillsammans med paprikapulver och spiskummin i någon minut.
- Tillsätt plommontomater samt pressad vitlök och låt det småkoka under lock cirka 15 minuter.
- Tillsätt bönorna och låt det koka ytterligare 10 minuter utan lock.
- Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ner spenat i grytan precis innan serveringen och toppa med lite färsk mynta och en klick yoghurt.
- Gott att servera till är matvete, havreris, basmatiris eller en bit bröd.
ViktVäktarna
- WW Points (kostprogrammet från 2025): 0 points per portion
2 kommentarer
Åsa
Jättegott! Kommer göra fler ggr 🙂
Pingback: