Julen,  mittWW Smartpoints GRÖN,  Mjuka kakor

Saffranskladdkaka

 

I år så hade vi denna Saffranskladdkaka som efterrätt på julafton, en efterrätt med mycket smak av saffran och vit choklad. Den är väldigt snabb och lätt att göra, perfekt om har ont om tid då den är klar på cirka en halvtimme. Vi serverade med lite mjuk rörd vaniljglass men en klick grädde och lite lingon går också bra. GOD JUL fina du! Nadja

Till en kladdkaka (12 bitar) behöver man:

100 gram smör/margarin

1 påse saffran (0,5 gram)

100 gram vit choklad

2 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

lite matfett till att smörja formen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en form med löstagbar kant (24 cm i diameter) med lite matfett.
  3. Smält smöret/margarinet i en kastrull.
  4. Ta kastrullen från plattan rör ner saffran.
  5. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner det i den varma smöret/margarinet. Rör om så att chokladen smälter.
  6. Blanda ägg och socker i en skål.
  7. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet.
  8. Häll smeten i formen.
  9. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
  10. Ta ut kakan och låt den svalna i formen på galler.
  11. Till servering: lite mjuk rörd vaniljglass eller vispgrädde med färska lingon.

ViktVäktarna

  • mittWW Smartpoints GRÖN: Denna kladdkaka har 127 smartpoints totalt med smör och 120 smartpoints med 80 % margarin. Det ger 10 smartpoints ( gjord på margarin) vid 12 bitar.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.