Veckans middagstips nr 7/2014

 

Jag har nog aldrig längtat till en måndag som jag gör just nu. Vill ni veta varför? Jo, för att jag imorgon så påbörjar en grundkurs för att bli diplomerad konditor. I 10 måndagar framöver så ska jag gå denna kurs och lära mig så mycket som möjligt inom bakning. Vi ska börja med matbröd med sedan så innehåller kursen även kaffebröd, desserter, tårtor, småkakor och choklad. Förstår ni nu varför jag längtar? Återkommer gärna och berättar hur det var och delar med mig av resultatet efter varje kurstillfälle.

Här kommer veckans middagstips och denna vecka vill jag slå ett extra slag för Chilibiffar i pepprig sås. En god köttfärsrätt som går att variera i det oändliga; servera potatis till istället för pasta och minska på pepparn och gör en vanlig gräddsås istället eller smaksätt med något du gillar. Önskar er en trevlig vecka!

Chilibiffar i pepprig gräddsås

            

     Klassiska hamburgare          Quiche Lorraine

Måndag: Chilibiffar i pepprig gräddsås

Tisdag: Örtgratinerad korv

Onsdag: Kokt fisk med äggsås

Torsdag: Cannelloni med spenat och keso (veggo)

Fredag: Hamburgaretallrik

Lördag: Kotlett med gremolata

Söndag: Quiche Lorraine

Veckans söta: Trefärgad chokladmoussetårta

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.