Goda klassiska hamburgare

 

Är det inte dags att göra lite goda hamburgare? Om du har en grillpanna stående i skåpet. så tycker jag absolut att du dammar av den och steker lite hamburgare. Annars går det lika bra med en vanlig stekpanna. I skrivande stund är det många minusgrader ute och då plockar man inte riktigt fram grillen, men hade det varit sommar så…. På en riktigt grill så får man ju allra bäst resultat. För att få den där rökiga smaken så kan du pensla på valfri Hickory sauce under stekningen/grillningen, speciellt mot slutet. Eller så kan man lägga till lite rök arom i köttet. Vad man vill ha på sin hamburgare brukar verkligen variera. Någon vill bara ha något enkelt och en del vill ha massor av saker på. Enklast är det  om man skär upp lite lök, tomat, sallad och lägger det i olika skålar och så får var och en lägga på det den vill ha. Likaså är det med andra tillbehör så som kanske salsasås, dressing, ketchup, senap, ost, green chili och så mycket mera.

Till 6 burgare behöver du:

600 g nötfärs 10%, 2-3 krm salt, 1/2 tsk grovmalen svartpeppar, ev hickory sauce till pensling

Tillbehör: 6 hamburgare bröd (normalstora), sallad, tomat, valfri lök, dressing, senap, ketchup, pommes frites och annat gott

Gör så här:

Blanda nötfärs, salt och svartpeppar. Forma till 4-6 biffar. Grilla / stek dem i cirka 3-4 minuter på varje sida och det på hög värme. Pensla eventuellt hamburgarna med hickory sauce för att får den rökiga smaken mot slutet av grillningen/stekningen.

Rosta eventuellt hamburgare brödet hastigt på grillen eller i en torr stekpanna. Servera hamburgarna i brödet med övriga tillbehör på ett separat fat. Toppa med en god dressing eller annat som man vill ha. Servera gärna friterade pommes frites. Smaklig måltid!

ViktVäktarna

  • WW Points: En hamburgare med normalstort hamburgare bröd blir 11 points. Lägg till points för eventuella tillbehör så som ketchup, dressing, senap och liknande. För att få ner pointsvärdet så kan man dela på brödet och bara ta en halva per burgare och skippa locket. Då är man nere på 8 points per burgare istället.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.