Yakiniku

 

Mmm, detta var gott. Yakiniku är en japansk rätt där mycket tunt skivat kött wokas tillsammans med grönsaker i en sås av ingefära, socker, vitlök, sesamolja och soja. Denna variant är gjord på lövbiff för att det ska vara så lätt- och snabblagad som möjligt. Serveras med jasminris till och en massa grönt vid sidan om förstås. PS! Srirachamajonäs/sås är supergott till men kostar extra points.

Yakiniku

Portioner: 4

Ingredienser:  

600 gram lövbiff

2 morötter

½-1 bit röd paprika

5-10 cm bit purjolök

½ msk sesamolja

½ msk rapsolja

2 msk sesamfrön

2 vitlöksklyftor

2 msk riven ingefära

½ dl japansk soja

1 sockerbit

2 dl okokt jasminris

Gör så här:

Blanda finhackad vitlök med riven ingefära, soja och socker. Ställ det åt sidan medan du skär morötterna och paprikan i tunna stavar. Strimla även lövbiffen och purjolöken. Sätt riset på kokning enligt förpackningens anvisningar.

Börja med att fräsa morötterna och paprikan i olja (sesam+raps eller endast sesam om så önskas) i en stekpanna ett par minuter. Tillsätt köttet och bryn ytterligare i ett par minuter. Häll över såsen och låt det puttra ihop någon minut tills köttet är genomstekt. Fördela riset och köttet över 4 tallrikar. Strö över strimlad purjolök och sesamfrö på köttet. Ha gärna en grönsallad till vid sidan om. Smaklig måltid!

ViktVäktarna

  • WW Points (kostprogrammet från 2025): 7 points per portion
  • WW Points: 10 points per portion

4 kommentarer

  • Nadja

    Hej Annette
    Vad roligt att ni tyckte om det och självklart kan man ha nudlar till Yakiniku :).
    Tack för att du återkopplade, uppskattar det jättemycket.
    Hälsningar Nadja

     
  • Annette

    Första receptet jag lagat från din blogg, så gott!! Vi hade nudlar istället då familjen önskade det, testar med ris nästa gång.

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.