Detta recept var med i en Fontana tävling 2010 och det var riktigt skoj att bli tillfrågad att skapa ett recept där produkter från Fontana var med. Zucciniplättarna är perfekta nu till sommaren och serveras gärna med grönsallad till eller en bit bröd. Uteslut baconet och du får en helt vegetarisk rätt eller byt ut den till skinka eller kalkonbacon för att få ner propointsen. 

Propoints: 6 pp/portion utan baconet inräknat. Ett paket bacon är 14 pp.

Till 4 personer behöver du detta:

1 tsk salt, 2 ägg, 1 tsk bakpulver, 200 g Fontana grekisk yoghurt 10%, 2 st Fontana grillade paprikor, grovmalen svartpeppar, 2 medelstora zucchini, 2 krm svartpeppar, 5 msk vetemjöl, 100 g Fontana Feta Orginal, 1/2 tsk citronolivolja, 2 krm salt, 140 g bacon för garnering (kan uteslutas)

Gör så här:

Skala och riv zucchinin grovt. Vispa upp äggen och blanda i bakpulver, mjöl, salt, grovmalen svartpeppar och den rivna zucchinin. Stek en rågad matsked av smeten till plättar. Vänd dem försiktigt när de fått fin gyllenbrun färg och blivit fasta, efter ca 3 minuter.

Såsen: Mixa grillad paprika, fetaost, yoghurt, salt, peppar och citronolja i en matberedare. Knaperstek baconet i små bitar och låt rinna av på hushållspapper.

Lägg 4-5 zucchiniplättar per tallrik och häll såsen på sidan. Strö över lite knaperstekt bacon.

Foto: Fontana

Print Friendly

3 thoughts on “Zucchiniplättar med sås av fetaost och grillad paprika

  1. Självklart röstar jag på dig! Det lät godast! Kram Anna (o lycka till!!!!) fetaost är så jädrans gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *