Zucchiniplättar med sås av fetaost och grillad paprika

Äntligen! Det här är så skoj ska ni veta. Nu har Fontana äntligen lagt ut röstningen på deras hemsida, så ger er dit bums och klicka på knappen ”Gilla” på det recept ni tycker verkar vara godast. Här kommer samtidigt mitt bidrag som jag tidigare utlovade: Zucciniplättar med sås av fetaost och grillad paprika. Om man utesluter baconet så blir rätten helt vegetariskt. Rösta nu så att det bara ryker….här är en länk till självaste röstningen. 10 av de som röstar kommer få en kokbok samt 100:- mat från Fontana.

Till 4 personer behöver du detta:

1 tsk salt, 2 ägg, 1 tsk bakpulver, 200 g Fontana grekisk yoghurt, 2 st Fontana grillade paprikor, grovmalen svartpeppar, 2 medelstora zucchini, 2 krm svartpeppar, 5 msk mjöl, 100 g Fontana Feta Orginal, 1/2 tsk citronolivolja, 2 krm salt, 140 g bacon för garnering (kan uteslutas)

Gör så här:

Skala och riv zucchinin grovt. Vispa upp äggen och blanda i bakpulver, mjöl, salt, grovmalen svartpeppar och den rivna zucchinin. Stek en rågad matsked av smeten till plättar. Vänd dem försiktigt när de fått fin gyllenbrun färg och blivit fasta, efter ca 3 minuter.

Såsen: Mixa grillad paprika, fetaost, yoghurt, salt, peppar och citronolja i en matberedare. Knaperstek baconet i små bitar och låt rinna av på hushållspapper.

Lägg 4-5 zucchiniplättar per tallrik och häll såsen på sidan. Strö över lite knaperstekt bacon.

Foto: Fontana

3 comments

  1. Anna says:

    Självklart röstar jag på dig! Det lät godast! Kram Anna (o lycka till!!!!) fetaost är så jädrans gott!

  2. Bread and Beyond says:

    va spännande, zuchiniplättar. Det vill jag definitivt testa snart! Fin blogg du har förresten!

    /Olivia

Kommentera