Zucchiniplättar med sås av fetaost och grillad paprika

 

Detta recept var med i en Fontana tävling 2010 och det var riktigt skoj att bli tillfrågad att skapa ett recept där produkter från Fontana var med. Zucciniplättarna är perfekta nu till sommaren och serveras gärna med grönsallad till eller en bit bröd. Uteslut baconet och du får en helt vegetarisk rätt eller byt ut den till kalkon/kycklingbacon för att få ner pointsen. 

Till 4 personer behöver du detta:

  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 medelstora zucchini
  • 2 krm svartpeppar
  • 5 msk vetemjöl
  • 200 g Fontana grekisk yoghurt 10%
  • 2 st Fontana grillade paprikor
  • grovmalen svartpeppar
  • 100 g Fontana Feta Original
  • 1/2 tsk citronolivolja
  • 2 krm salt
  • 140 g bacon för garnering (kan uteslutas)

Gör så här:

  1. Skala och riv zucchinin grovt. Vispa upp äggen och blanda i bakpulver, mjöl, salt, grovmalen svartpeppar och den rivna zucchinin. 2.
  2. Stek en rågad matsked av smeten till plättar. Vänd dem försiktigt när de fått fin gyllenbrun färg och blivit fasta, efter ca 3 minuter.
  3. Såsen: Mixa grillad paprika, fetaost, yoghurt, salt, peppar och citronolja i en matberedare. Knaper stek baconet i små bitar och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Lägg 4-5 zucchiniplättar per tallrik och häll såsen på sidan. Strö över lite knaperstekt bacon.

ViktVäktarna

  • WW Points: 8 points/portion utan baconet inräknat. Ett paket bacon är 21 points men kan bytas ut mot kycklingbacon (4 points /förpackning).

Foto: Fontana

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.