Bönsallad för två

Här kommer receptet på bönsalladen som jag tidigare utlovade.  Den är perfekt till grillat, om du vill äta vegetariskt och om du äter enligt GI-metoden. Bönorna är mättande och mycket fiberrika och nyttiga. Om du inte är så förtjust i bönor så kan du prova att krydda och marinera dem som jag har gjort här – de får en annan smak och blir inte lika tråkiga.

Bönsallad för två:

200 g vita cannellinibönor, 200 g röda kidneybönor,1 dl söta majskorn, 2 salladslökar, 1-2 tomater, 1 litet salladshuvud av isberg, 2 tsk äppelcidervinäger, ev. lite olja, salt, peppar, lite hackad persilja

Gör så här:

Blanda ihop bönorna ihop med majskornen i en större skål. Krydda med vinägern, ev lite olja, lite hackad persilja, salt och peppar och blanda ordentligt. Låt bönorna marineras medan du skär salladslöken, tomaterna och salladen i små bitar. Blanda ihop allt och servera.

Smartpoints: 6 smartpoints

Print Friendly, PDF & Email

8 thoughts on “Bönsallad för två

  1. ahh antligen nagot som jag kan ata, perfekt till dieten! Skriver upp receptet och sa ska det testas!
    Ha en mysig helg:)

  2. Oj, så gott det såg ut! Jag fullkomligt älskar bönor!

    Gå jätte gärna in på min blogg och delta i tävlingen där jag lottar ut en inbjudan till den nya receptsidan Baka.se plus en goodiebag! Ha en jätte skön helg! Kram Daniella – BakeCake

  3. Ser fräsch o god ut. Bönor har blivit en mycket omtyckt salladsingrediens hos oss, gott även till quinoa och tacos. Får försöka att komma ihåg att testa ditt recept nästa gång vi grilla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *