Korv, Kyckling/Fågel, WW Flex Smartpoints, WW SmartPoints

Couscousröra med kycklingkorv

Vi har provat Lithells nya grillkorv gjord på kyckling. Korven klarade testet bra här hemma, barnen tyckte de smakade som prinskorvar och jag kan faktiskt hålla med. Korvarna kommer i butik under februari månad. För att göra något annat än bara korv med bröd så gjorde jag en couscousröra med wokgrönsaker tillsammans med stekt grillkorv som är smaksatt med lite senap. Det blev riktigt gott faktiskt. Och pricket över i:et är vitlökssåsen som är gjord på vanlig naturell yoghurt. Den blir lite rinnigare men lika god för det. Ta 2 dl lättyoghurt, pressa i lite vitlök efter smak, salt och peppra. Låt stå och dra i kyl medan du gör resten. I och med WW Flex så har naturell lättyoghurt nollpointsvärde, så fritt fram med denna vitlökssås.

Couscousröra med kycklingkorv

Till 4 portioner behöver man:

ca 360 gram kycklinggrillkorv 9%, 100 gram champinjoner, 1 gul lök,1 tsk matolja, 1 tsk senap, minst 1/2 påse valfria wokgrönsaker

Couscousröra: 2 dl okokt couscous, 2 1/2 dl hett kokt vatten, 1 msk tomatpuré, salt, peppar

Gör så här:

Sätt på vattnet till couscousröran i en vattenkokare. Häll den okokta couscousen i en kastrull. Salta och peppra lite och lägg i tomatpuré. Häll över den nykokta heta vattnet och blanda. Lägg på locket och låt det stå och dra medan du steker korven.

Couscousröra med kycklingkorv

Dela varje korv i 3-4 delar, Hacka löken och skiva champinjonerna. Fräs allt tillsammans i 1 tsk matolja. När korven och svampen fått färg och löken mjuknat smaksätter du den med senapen och häller över alltsammans i kastrullen där couscousen finns. Hetta upp pannan igen och lägg i wokgrönsakerna. Fräs dem på lite högre värme och lägg dem sedan också i kastrullen.

Couscousröra med kycklingkorv

Blanda samman couscousen, korven och wokgrönsakerna. Smaka av och krydda med lite salt och peppar om så behövs. Servera couscousröran eventuellt tillsammans med vitlökssåsen och lite grönsallad.

Viktväktarna

 • WW Flex: 8 smartpoints per portion med eller utan vitlöksdressingen
 • Smartpoints: 8 smartpoints per portion utan vitlöksdressingen.
Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

 • Nadja

  2016/09/25

  Hej Marina
  Tack för att du uppmärksammade felräkningen. Jag har nog räknat korvens smartpoints efter förpackningen jag hade vid tillagningstillfället. Jag har rättat till det och nu räknat på 9 % kycklingkorv för att göra det lättare för alla.

  Hälsningar Nadja

 • Marina

  2016/09/20

  Hur blir denna maträtt 10 sp ? Jag får de vara till 8 1/2 .

 • Helen

  2016/01/31

  Mm så gott!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.