Glutenfritt, Matbröd, WW Flex Smartpoints

Glutenfritt fröknäcke

Detta recept fick jag från mina kollegor Wayra och Marita. Det är ett fröknäcke som är jättegott och väldigt enkelt att göra. Det är bara att blanda ihop smeten, lägga det på plåt och in i ugnen en timme. Klart. Sedan får du ett riktigt smarrigt och knaprigt fröknäcke som du kan ta till frukost eller till mellanmål. Skär gärna upp bitarna innan du ställer in plåten i ugnen, det blir mycket lättare att bryta sönder knäcket i fina bitar efter gräddningen. TIPS! Gör 2 plåtar på en gång, det kommer att gå åt – jag lovar.

Till en plåt behöver man:

2 dl majsmjöl, ½ dl pumpafrön, ½ dl solrosfrön, 1 dl sesamfrön, ½ dl linfrön, 2 msk rapsolja, 2 dl kokande vatten, flingsalt att strö över

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke.

Lägg bakplåtspapper på en plåt. Häll smeten på bakplåten. Jag bredde ut smeten i form av en rektangel. Lägg sedan ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå smeten och kavla ut så tunt du vill ha det. Dra bort bakplåtspapperet. Skär ut bitar efter eget val och strö över med flingsalt.

Grädda i cirka 1 timme och låt det sedan svalna lite innan du bryter det i bitar. Förvara det i en lufttät burk.

Viktväktarna

  • WW Flex: Receptet har totalt 40 smartpoints. Dela det med antalet bitar du skär upp. Mellan 28-40 bitar blir det 1 sp per bit
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.