Köttfärs, Pasta, WW Flex

Köttfärslasagne med keso

I en eller kanske till och med flera Facebooksgrupper så har detta recept dykt upp flera gånger och alla har sagt att det är så gott och rekommenderar det starkt. Där heter den dock Kesolasagne och innehåller även svarta oliver. Jag blev självklart nyfiken och testade den, men ändrade dock lite efter eget tycke och kan säga att den blev riktigt god. Det är detta som är toppen med Viktväktarna: man äter gott, har en varierad kost och är mätt och behöver inte gå hungrig. Kan det bli bättre?

Köttfärslasagne med keso-nadjaskitchen.se-viktväktarna-propoints-pasta-lasagne

Till 4 portioner behöver du:

400 g nötfärs 10 %, 1 gul lök, 1 liten röd paprika, 2 vitlöksklyftor, 1 msk olja, 400 g passerade tomater (eller krossade), 2 msk tomatpuré, 2 grönsaksbuljongtärningar, 500 g keso (cottage cheese) 1,5 %, 6 lasagneplattor, 2 dl riven ost 17 %

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka lök och paprika i mindre bitar. Stek detta tillsammans med färsen och oljan i en djupare stekpanna. Rör i passerade/krossade tomater och tomatpuré. Pressa även i vitlöken. Smula buljongtärningarna och krydda med salt och peppar. Låt det koka upp.

Köttfärslasagne med keso-nadjaskitchen.se-viktväktarna-propoints-pasta-lasagne

Rör ner keson. Smörj eventuellt en ugnsform med lite matfett så att plattorna inte fastnar. Lägg 3 lasagneplattor som botten och häll hälften av köttfärssåsen över dem. Lägg sedan på de resterande tre lasagneplattorna och därefter det sista av köttfärssåsen. Strö över den rivna osten.

Köttfärslasagne med keso-nadjaskitchen.se-viktväktarna-propoints-pasta-lasagne

Grädda lasagnen i cirka 30 minuter eller tills lasagneplattorna har mjuknat och osten fått en härlig gyllene färg. Glöm inte att servera med en fräsch och krispig sallad. Smaklig måltid.

Viktväktarna

  • WW Flex: 12 smartpoints per portion enligt receptet ovan
  • Smartpoints: 12 sp/portion
  • Propoints: 11 pp/portion
Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

  • Anna

    2015/01/18

    Toppengod! Helt klart en ny favorit!

  • CinaIvemyr

    2015/03/06

    låter jätte gôtt !!! Dä ska proves:)
    Tack för tipset

  • Cicci

    2016/01/17

    Den ser riktigt smarrig ut..
    Vad tror du om att göra dubbel sats och frysa portioner med keson i?

  • Nadja

    2016/01/20

    Hej, tror det går alldeles bra att dubbla receptet och frysa in den.
    Hälsningar Nadja

  • Marie Blom

    2017/10/04

    Världens godaste och nyttigaste lasagne – en klar favorit hemma hos oss!

Kommentera