Kycklingenchiladas

Detta är en återkommande favorit hemma hos oss. Om vi inte fyller det med kyckling så blir med med nötfärs eller quorn. Ett mycket bra sätt att variera tacomiddagen på eller att ta tillvara på resterna. Jag brukar ofta göra en hel plåt och frysa in det som blir kvar, perfekt till lunch dagen efter.

Till 12 stycken kycklingenchiladas behöver man:

ca 800 gram kycklingfilé, 1 liten bit paprika, 1 dl majs, 2 påsar tacokrydda (Old El Paso), ca 1 dl tomatpuré, 3 dl vatten (spä ut med mera om du tycker det är för tjockt), 1 förpackning Tortillabröd (12 stycken bröd-medium storlek), 1 dl Tacosås (vi använder stark), 150 gram riven ost (12 %)

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Börja sedan med att strimla kycklingfilén och stek det tills den fått lite färg. Lägg till hackad paprika och majs. Stek ytterligare i någon minut. Strö över tacokrydda och häll i tomatpurén. Rör om och häll sedan i vattnet. Rör om tills allt har blandats väl. Låt det puttra ihop en stund, typ 10 minuter eller så.

Fördela 2-3 msk fyllning på varje enchilada och rulla ihop till en rulle. Lägg rullarna på en smord plåt. Skeda över tacosåsen på varje enchilada och strö därefter osten.

Grädda mitt i ugnen tills osten har smält och de har fått fin färg, ca 10-15 minuter. Servera detta med en riktig grönsallad, tomater och gärna lök.

Smartpoints: Totalt har receptet 72 smartpoints, vilket vid 12 stycken ger 6 smartpoints för varje enchilada.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *