Köttfärs, Mättande dag, Viktväktarna Smartpointsrecept

Oregano- och paprikabiffar

Jag är mycket för att det ska gå snabbt med vardagsmaten. Dessa är snabba att göra och får en god smak av oregano. Jag serverade biffarna tillsammans med jasminris och champinjonsås till.

Oregano- och paprikabiffarOregano- och paprikabiffar, 4 portioner

500 g nötfärs 10 %, 1 röd paprika, 1 gul lök, 2 msk tomatpuré, 1 tsk oregano, salt, peppar

Gör så här:

Hacka löken och paprikan väldigt smått och fint , gärna i matberedare. Blanda ihop det med färs, tomatpuré, oregano, salt och peppar. Forma till biffar och stek dem i lite matfett på vardera sidan. Servera det med jasminris eller potatis till.

Viktväktarna:

  • Smartpoints: 6 smartpoints per portion, lägg till points för sås, ris eller potatis
  • Propoints: 6 propoints per portion, lägg till points för sås, ris eller potatis.
  • Mättande dag: Om du använder 5 % nötfärs så blir biffarna 0 propoints för er som kör mättande dag
Print Friendly, PDF & Email

9 Comments

  • Sofia

    2008/09/22

    Det var en riktigt bra idé, kanske får bli såna imorgon till middag 🙂 Ser jättegott ut!

  • Nadja

    2008/09/22

    Hej Sofia,

    berätta gärna vad ni tyckte om biffarna…

    /Nadja

  • Hanna

    2008/09/22

    Köttfärsbiffar är ju jättegott!

  • kryddburken

    2008/09/23

    Åh det måste jag prova! Ser jättegott ut!

  • Nadja

    2008/09/23

    Till Hanna:

    Ja, det är gott med köttfärsbiffar.

    Till Kryddburken:

    Hoppas du gillar dem…

    /Nadja

  • lina

    2008/09/25

    Gud så gott det ser ut! Oregano är min favoritkrydda!

  • Donni

    2011/06/16

    Ursäkta Nadja
    jag vill bara fråga dig en fråga kanske det e en pinsam fråga men jag vet inte hur man gör brunsås!
    kan du tar ner en recept på det? 🙂 för att jag älskar den när det gäller biffar och köttbullar men jag kan inte göra det exakt och varenda gång jag gör det bli det sabbad 🙁 Vänta på ditt svar 😀
    PUSSAR O KRAMAR
    /DONNI

  • Nadja

    2011/06/18

    Hej Donni,
    Självklart ska jag dela med mig av brunsåsen. Nästa gång jag gör den så tar jag lite bilder och lägger upp det på bloggen.

    Hälsningar Nadja

  • Pingback: Veckans middag nr: 101 | Nadjaskitchen.se

Kommentera