Oregano- och paprikabiffar

Jag är mycket för att det ska gå snabbt med vardagsmaten. Dessa är snabba att göra och får en god smak av oregano. Jag serverade biffarna tillsammans med jasminris och champinjonsås till.

Oregano- och paprikabiffarOregano- och paprikabiffar, 4 portioner

500 g nötfärs 10 %, 1 röd paprika, 1 gul lök, 2 msk tomatpuré, 1 tsk oregano, salt, peppar

Gör så här:

Hacka löken och paprikan väldigt smått och fint , gärna i matberedare. Blanda ihop det med färs, tomatpuré, oregano, salt och peppar. Forma till biffar och stek dem i lite matfett på vardera sidan. Servera det med jasminris eller potatis till.

Viktväktarna:

  • Smartpoints: 6 smartpoints per portion, lägg till points för sås, ris eller potatis
  • Propoints: 6 propoints per portion, lägg till points för sås, ris eller potatis.
  • Mättande dag: Om du använder 5 % nötfärs så blir biffarna 0 propoints för er som kör mättande dag

9 thoughts on “Oregano- och paprikabiffar

  1. Till Hanna:

    Ja, det är gott med köttfärsbiffar.

    Till Kryddburken:

    Hoppas du gillar dem…

    /Nadja

  2. Ursäkta Nadja
    jag vill bara fråga dig en fråga kanske det e en pinsam fråga men jag vet inte hur man gör brunsås!
    kan du tar ner en recept på det? 🙂 för att jag älskar den när det gäller biffar och köttbullar men jag kan inte göra det exakt och varenda gång jag gör det bli det sabbad 🙁 Vänta på ditt svar 😀
    PUSSAR O KRAMAR
    /DONNI

  3. Hej Donni,
    Självklart ska jag dela med mig av brunsåsen. Nästa gång jag gör den så tar jag lite bilder och lägger upp det på bloggen.

    Hälsningar Nadja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *