Potatis, Vegetariskt, WW Flex Smartpoints

Potatislåda med fetaost och svamp

Min dotter bara älskar potatisgratäng, men vem gör inte det? Vi testade att göra en lite lyxigare variant av denna omtyckta maträtt och här kommer resultatet: Potatislåda med fetaost och svamp. Vi har valt att ha i Apetina Salladsost med röd peppar och chili. Den höjer smaken på rätten och ger den lite sting. Receptet är för 2 portioner och kanske inte det billigaste i smartpoints, men tipset är att servera det med kyckling eller fisk som har nollpointsvärde…och massor med grönt.

Till 2 portioner behöver man: 

4 potatisar, 1 morot, ca 10 campinjoner, 100 gram salladsost (Apetina white cooking cheese – red pepper & chili), 40 gram babyspenat, 1-2 vitlöksklyftor, 2 ½ matlagningsgrädde, salt, peppar, ½ tsk timjan, 1 dl riven ost (12%)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen och moroten. Skär dem i tunna skivor med en mandolin eller osthyvel. Skiva champinjonerna ganska tunt. Smörj eventuellt din ugnsform och börja lägg i potatis, morot, champinjoner, salladsost och bladspenat i formen.

Blanda matlagningsgrädde med pressad vitlök, salt, peppar och timjan i en skål. Häll blandningen över potatisröran, blanda så att den fördelas ut jämt. Häll eventuellt i ½ dl vatten om man tycker att det är för lite vätska. Toppa med riven ost. Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter. Känn efter med sticka om potatisen är mjuk. Gräddningstiden kan variera beroende på ugn.

Viktväktarna

  • WW Flex: 1 portion är 12 smartpoints med 4 % matlagningsgrädde och 15 sp med 6% gräddmjölk
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.