Fusillipanna med kyckling, zucchini och spenat

 

Denna rätt har mycket enkla smaker av pasta, zucchini, kyckling, tomat och lite timjan som piggar upp det hela. En smidig vardagsrätt som går snabbt att koka ihop. Välj grönsakerna efter receptet eller det du har hemma. Om du vill variera lite på smakerna så lägg till soltorkade tomater och basilika till exempel. Smaklig måltid!

Fusillipanna med kyckling, zucchini och spenat - vvtillsammans - smartpoints- viktväktarna

Till 4 portioner behöver du:

  • 275 gram okokt Fusilli pasta (gärna ekologisk),
  • 300 gram kycklingfilé
  • 1 msk olivolja
  • 150 gram zucchini
  • 1 bit röd paprika
  • 2 msk majskorn
  • 6-8 stycken körsbärstomater
  • 1 schalottenlök
  • 50 gram bladspenat
  • salt
  • peppar
  • timjan

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen för att få den ”al dente”.
  2. Skär kycklingen i bitar. Värm en lite djupare stekpanna med oljan och fräs kycklingen i cirka 3 minuter så att den får fin färg.
  3. Tärna zucchinin, paprikan, löken och tomaterna. Lägg i grönsakerna och löken i stekpannan och låt fräsa tillsammans med kycklingen i cirka 5 minuter. Häll av vattnet från pastan och blanda ner pastan i kycklingröran. Ta bort pannan från värmen och vänd sedan även ner bladspenaten.
  4. Servera gärna Fusillipannan med lite riven ost och en fin grönsallad.

Fusillipanna med kyckling, zucchini och spenat - vvtillsammans - smartpoints- viktväktarna

ViktVäktarna

  • WW Points: 8 points per portion.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.