Skinkschnitzel med svamptäcke

 

Jag hade lite skinkschnitzel och fina färska champinjoner hemma, sökte i ViktVäktarnas receptbas och fann detta recept (där heter den Skinkschnitzel med champinjonsås).  Jag har justerat receptet efter det jag hade hemma och här kommer resultatet. Jag kan tänka mig att det är lika gott med kyckling eller fläskkotlett, om man inte vill använda just skinkschnitzel.

Till 4 portioner behöver man: 

250 gram champinjoner eller annan svamp

1 tsk vetemjöl

2 tsk Bregott mellan (eller annan matfett till stekning)

2 ½ dl Gräddmjölk (6 %)

1 tsk soja

500 gram Skinkschnitzel (fina skivor utan fett)

1 röd paprika

4 morötter

800 gram potatis

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva svampen och stek i 1 tsk margarin tills de vattnat ur sig.
  3. Pudra över mjölet och blanda runt.
  4. Tillsätt grädden, sojan och smaka av med salt och peppar.
  5. Koka upp och låt puttra i några minuter.
  6. Bryn schnitzlarna i resten av matfettet, en minut på varje sida.
  7. Salta och peppra och lägg över i en ugnsform.
  8. Skär paprikan i skivor och lägg på schnitzlarna.
  9. Häll på champinjonsåsen och ställ in i ugnen 20 minuter.
  10. Koka potatisen och morötterna under tiden.
  11. Servera köttet med den kokta potatisen, morötterna, lite mer grönsaker och persilja.

ViktVäktarna

  • WW Points: 11 personliga points per portion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.