Pajer (Mat),  WW Flex Smartpoints

Sparrispaj med keso

Denna Sparrispaj med keso är en mild paj som passar även vegetarianer. Här är den smaksatt med lite senap, men var försiktig med den så att den inte tar över helt. Smaka dig gärna fram. Om du gillar Västerbottenostpaj så kommer du gilla denna också, välj bara en ost med mycket smak så blir det inga problem. Jag har valt att använda färdig riven 12 % ost för att få ner pointsen och den är rätt så mild. Man kan även lägga till lite paprika, soltorkade tomater, svamp eller andra godsaker, använd bara din fantasi.

Till en paj behöver man detta: 

Pajdeg: 100 gram margarin/smör (jag tog Bregott mellan), 100 gram keso 1,5%, 3 dl vetemjöl, 1/4 dl grahamsmjöl

Fyllning 1: 250 gram sparris, 1 knippa salladslök eller 1 liten gul lök, ½ msk rapsolja, salt, peppar

Ostfyllning: 100 gram keso 1,5 %, 100 gram riven ost 12%, 1-2 tsk senap, 3 ägg, 3 msk mellanmjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Knåda ihop pajdegen snabbt och lägg den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga botten och lägg skalet i kylen. Gör i ordning fyllning 1: Bryt av den nedersta delen av sparrisen, skölj av. Skölj och hacka löken smått, stek den lätt i olja tills den har mjuknat lite och blivit glansig. Salta och peppra efter smak.

Blanda ihop allt till ostfyllningen tillsammans med den stekta löken. Smaka av och krydda eventuellt lite mer med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och lägg på sparrisen och tryck ner dem lite i smeten. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter. Fyllningen ska ha fått en fin gyllene färg och stelnat helt. Pajen kan serveras ljummen eller kall tillsammans med en god grön sallad och lite mera keso. Smaklig måltid!

Viktväktarna

  • WW Flex Smartpoints: hela pajen är 55 smartpoints enligt receptet ovan. Dela den med antalet bitar som serveras, t.ex 6 bitar = 9 smartpoints per bit
Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.