Små kakor, WW Flex Smartpoints, WW Propoints

Syltkakor med mandelflarn

Nu har jag fyllt kakburken igen. Denna gång med goda syltkakor med mandelspån på. Mandelspånen ger en liten extra touch av både knaprighet och smak, samtidigt som den piggar upp den klassiska syltkakan. Prova så får du se.

Propoints: Totalt propoints för hela satsen är: 92 propoints. Vid 40 stycken kakor blir en kaka 2 propoints.

Syltkakor med mandelflarn

Du behöver detta till cirka 40 kakor:

Mördeg: 3 3/4 dl vetemjöl, 3/4 dl potatismjöl, 200 g kallt smör, 1 dl socker, 2 tsk vaniljsocker,

Fyllning/Garnering: 1/2-1 dl röd fast sylt, lättvispad äggvita, mandelspån (3 msk)

Gör så här:

Arbeta snabbt samman degen. Låt degen vila inlindad i plastfolie i kyl cirka 30 minuter. Rulla degen till bollar och lägg på bakpappersklädd plåt. (Om du vill kan du grädda en provkaka; flyter den ut så behöver den mera mjöl.) Gör en fördjupning med ett finger i varje kaka och lägg i lite sylt. Pensla kanterna med äggvita och strö över mandelspån. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter. Njut av kakan tillsammans med en kopp gott kaffe.

Viktväktarna

  • WW Flex: Totalt har receptet 135 smartpoints. Vid 40 stycken småkakor så får 1 kaka 3 smartpoints.
  • Propoints: Totalt propoints för hela satsen är: 92 propoints. Vid 40 stycken kakor blir en kaka 2 propoints.
Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

  • Sandra drömkaka

    2009/07/19

    Mmm gott med mandelflarn på, nu ska jag ta & baka också 🙂

  • Anna

    2009/07/14

    Vad gott med kakor. Det är ju bara skit väder så man kanske skulle ta och baka lite kakor Det ändra är att då äter man bara och det är inte bra.

    Anna

  • Vilka sötnosar! Blev så sugen nu när jag har lågt blodsocker och allt.. Åååhhh.. Nej, det får blir frukt för min del idag.. Kakor måste det bakas snart igen! 🙂

  • Lena Svensson

    2009/07/13

    Morning 🙂 Ha en riktigt bra dag 🙂
    Kram Lena

  • ser jätte smarriga ut! 🙂 Älskar kakor.. 😀

  • Carro

    2009/07/12

    Vilka tjusiga kakor ! =) Säker på att de var goa !

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.