Fried Rice

 

Hur många gånger blir det inte över ris för er där hemma? Här får ni ett recept på vad ni kan göra med det. Så släng det inte utan ta vara på det, på så sätt får du en matlåda till jobbet istället. Receptet är utan kött men kyckling eller skinka skulle passa perfekt till, annars passar man på och att har en köttfri dag. Denna rätt går att variera i det oändliga. Byt ut grönsakerna till de du har hemma eller gillar. Smaksätt med Thai Sweet Chilisås för att få en annan smak, lägg i lite köttrester och så vidare.

Fried Rice

Till 2 portioner behöver du:

2 ägg

1 bit purjolök

2 msk matolja

1/2 röd chili (eller 1 vanlig paprika om du vill ha det milt)

150 g sockerärter

400 g kokt ris

1 msk soja

saften av 1/2 lime

Gör så här:

  1. Skiva purjolöken och chilin/paprikan i skivor.
  2. Vispa samman äggen.
  3. Sätt en wokpanna/stekpanna på hög värme och häll i oljan när den är mycket varm.
  4. Stek chilin och purjon tillsammans med sockerärterna i 1-2 minuter under omrörning.
  5. Rör i sojan och tillsätt de kokta riset. Blanda om ordentligt.
  6. Häll i de uppvispade äggen utmed kanten på wokpannan/stekpanna, luta den lite så att äggvispet sprids. När äggen börjar stelna rör du om hastigt så att allt blandas.
  7.  Stek riset tills äggsmeten har stelnat helt och riset är knaprigt.
  8. Ta pannan från värmen och droppa över limesaft.
  9. Salta, peppra och smaka av med eventuellt mera lime. Servera genast, gärna med sallad till.

Fried Rice

ViktVäktarna

  • WW Points: 12 points per portion

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.