Äggröra med halloumi och squash

 

Det här är resultatet när jag gjorde kylskåpsrens en dag och det blev riktigt gott. Baconen (fläsk eller kyckling) kan du byta ut mot rökt skinka om du så önskar eller ta bort det helt om du föredrar vegetariskt. Äggröran är perfekt till frukost, brunch, lunch, matlåda till jobbet eller som lättare middag.

Till 2 portioner behöver man: 

  • 1 paket halloumi (200 gram)
  • 1 paket bacon (fläsk eller kyckling/kalkon efter egen smak)
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 squash
  • 4 ägg
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Börja med att riva squashen och salta den. Låt det dra medan du börjar med äggröran.
  2. Skölj halloumin och tärna den och baconet i mindre bitar.
  3. Värm upp en större stekpanna och häll i oljan.
  4. Stek halloumin tillsammans med baconet tills båda får fin färg.
  5. Krama ur squashrivet och låt det steka med en stund.
  6. Knäck äggen och rör om tills du får det till önskad konsistens.
  7. Salt och peppra. Klart!
  8. Servera gärna med grönsaker till.

ViktVäktarna

  • WW PersonligaPoints: 17 personliga points med kycklingbacon, 15 personliga points utan bacon och 26 personliga points med fläskbacon. Ägg är nollpoints i denna beräkning.
Print Friendly, PDF & Email