Bakad potatis med kycklingcurry

 

Jag blev så sugen på en bakad potatis med kycklingcurryröra då min kollega Sandra hade det till lunch en dag. Här kommer en röra som är gjort på matlagningsyoghurt, vilket är betydligt magrare än den med majonnäs, speciellt om man använder sig av matlagningsyoghurt med 0 % fett. Om man vill så kan man ta lite lättmajonnäs, det förhöjer smakerna enormt. Glöm inte att ha en grönsallad till.

Portioner: 4

Ingredienser: 

4 mindre bakpotatis

4 kycklingfiléer

1 tsk rapsolja

2 dl grekiskt yoghurt 0 %

1 röd paprika

hackad gräslök

1-2 tsk curry (krydda efter eget tycke)

ev lite salt

Instruktioner:

  1. Baka potatisarna i ugn eller i mikro. Om du väljer ugn så värm den till 175 grader. Stick några håll i potatisarna och låt de bakas tills de blir mjuka, cirka 45-60 minuter. Vänd gärna potatisarna efter halva tiden. Om du kör i mikro så brukar det räcka 8-10 minuter.
  2. Skär kycklingfilén i småbitar och fräs den i rapsolja. Ställ sedan åt sidan för att svalna.
  3. Hacka den röda paprika i små tärningar och klipp gräslöken i bitar.
  4. Häll upp matlagningsyoghurten i en större skål och blanda den med curryn. Salta eventuellt lite.
  5. Blanda sedan i kyckling, paprika och gräslök. Låt det gärna stå och dra åt sig tills potatisen är klar.
  6. Skär ett kryss i varje potatis och tryck lite från alla sidorna så att de öppnar sig.
  7. Fördela kycklingröran över alla 4 potatisarna. Servera med grönsallad till.

ViktVäktarna

  • WW Points (kostprogrammet från 2025):
    • Med 0 % yoghurt: o points per portion
    • Med 3,5 % yoghurt: 1 points per portion
    • Med 10 % yoghurt: 4 points per portion
  • WW Points: 4 points per portion med 0 % grekisk yoghurt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.