Banana bread – amerikansk banankaka

 

Vi har väl alla någon gång haft bananer som legat lite för länge och blivit mogna och bruna. Om det händer igen, passa då på och baka Banana Bread, en amerikansk saftig banankaka med smak av kanel.

Till en kaka (ca 16 skivor) behöver du:

75 gram smör/margarin

ströbröd till formen

½ dl mjölk

2 ägg

2 dl strösocker

2 mogna bananer

1 tsk kanel

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en avlång form, ca 1 ½ liter.
  3. Smält smöret och häll i mjölken.
  4. Vispa ägg och socker poröst.
  5. Skala och mosa bananerna
  6. Rör ner banan och vispa ihop det lite snabbt.
  7. Rör ner kanel och mjölet blandat med bakpulver i äggsmeten.
  8. Tillsätt snabbt smör- och mjölkblandningen i smeten och rör tills det blir en fin smet.
  9. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 55-60 minuter.
  10. Låt svalna.

ViktVäktarna

  • WW Points: Totalt har receptet 98 points med 80 % margarin och laktosfri mellanmjölk. Det blir 6 points per skiva vid 16 skivor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.