Tacopizza

 

FAVORIT I REPRIS!

TIPS! Köp färdig pizzadeg och så går det mycket snabbare.

Igår var det inte något vidare väder, redan från morgonen så mulnade det på och man nästan förväntade sig ett riktigt åskväder på kvällen, men det kom varken det eller regn. I alla fall, för att pigga upp tillvaron så gjorde jag Tacopizza. Jag har delat med mig av receptet tidigare men här kommer den igen och denna gång med bilder och lite justeringar. Ett litet tips som jag har fått, är att ställa plåten långt nere i ugnen när man gräddar den. Den ska gräddas underifrån och inte uppifrån. Jag tycker det har blivit bättre, så testa och se vad ni tycker.

Till två plåtar så behöver du:

Deg: 50 g jäst, 3 dl ljummet vatten, 1 tsk salt, 6 msk olja, ca 9 dl mjöl

Tacofärs: 500 g nötfärs 10%, 1 gul lök, 2 vitlöksklyfta, 500 g passerade tomater, 2 påsar Tacokrydda

Garnering: 1 dl majs, 1 röd paprika, 1-2 tomater, 200 g riven ost 12%

Gör så här:

Börja med att göra degen så att den kan jäsa under tiden du förbereder Tacofärsen. Smula sönder jästen i en bunke och häll i det ljumma vattnet. Se till att jästen löser upp sig ordentligt. Tillsätt sedan salt, oljan och till sist mjöl. Knåda tills degen blir fin och smidig och släpper från kanterna. Degen ska jäsa upp till dubbel storlek, 30 minuter – 1 timme.

Hacka löken och bryn den tillsammans med vitlöken som du pressar i. Löken ska ej ta färg utan bara bli mjuk och glansig. Salta lite på löken så hjälper det. Tillsätt sedan färsen och bryn det tillsammans tills all vätska är borta. När vätskan är borta tillsätter du passerade tomater, Tacomix (vill du ha starkare smak ta 3 påsar) och även lite vatten så att kryddorna löser upp sig ordentligt och smakerna träder fram. Låt det puttra i några minuter. Smaka av och salta om det så behövs.

Smörj 2 plåtar med lite olja. Dela degen i 2 delar och kavla ut det direkt på plåtarna. Häll över Tacofärsen på degen. Skär paprikan och tomaterna i skivor. Fördela dem tillsammans med majskornen över hela pizzan. Strö över osten och grädda pizzorna i 250 graders värme i ca 12-15 minuter.

Servera gärna pizzan med en god vitkålssallad eller varför inte coleslaw.

ViktVäktarna

  • WW Points: Totalt är det 125 points enligt receptet ovan. Dela varje plåt i 6 bitar (12 bitar totalt) och då blir det 10 points per bit.

3 kommentarer

  • Linda Johansson

    Vi har alltid plåten längst ned i ugnen och både över- och undervärme i 250 grader.
    Vill man ha knaprig botten måste man se till att kavla riktigt tunt, men jag blev inte nöjd förrän vi hittade durumvetemjöl. Då blev degen lättarbetad, jättegod och lätt att få till en knaprig botten. Ibland har vi enbart durumvete men även 50/50 med vanligt vetemjöl.
    Fast min syster lägger ibland på för mycket fyllning och det blir för ”blött” och då blir det ingen knaprig botten direkt! 🙂

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.