Frukost/Brunch,  Kött,  mittWW Smartpoints BLÅ,  mittWW Smartpoints GRÖN

Ugnsomelett med grönsaker och skinka

 

Detta recept kommer från Viktväktarnas matkasse som jag hade för länge sedan: Ugnspannkaka med grönsaker och skinka. Jag har dock döpt om den till Ugnsomelett då det liknar mera det än en pannkaka. Den är riktigt mättande tack vare potatisen och äggen. Själva rätten är det inget fel på alls och den går väldigt fort att tillaga, det som tar tid är potatisen. Jag gräddade lite längre än de 15 minuterna som stod i receptet, då jag använde en mindre form och rätten blev tjockare. I häftet står även lite tips om att man kan blanda i oregano eller basilika i äggsmeten och det skulle ge rätten lite mera smak för annars är den rätt så neutral. Och önskas det en större portion så kan man öka upp antalet ägg och lägga till mer grönsaker. Passar även bra att ha med i matlåda om det skulle bli över. Servera med en god fräsch sallad till.

Ugnspannkaka med grönsaker och skinka

Detta behöver du till 4 portioner:

600 g potatis

1 gul lök

1/2 röd paprika

1/2 röd chilipeppar

2 tsk olivolja

180 g rökt skinka

5 ägg

75 g salladsost (max 25 %)

persilja

1/2 påse ruccola

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och dela potatisen i mindre bitar och koka den mjuk.
  3. Hacka under tiden lök, paprika och chili.
  4. Bryn det försiktigt i oljan på låg värme några minuter (gärna i en stekpanna som tål att ställas i ugn).
  5. Strimla skinkan.
  6. Blanda skinka och färdigkokt potatis i grönsaksfräset.
  7. Dela osten i mindre bitar och låt den värmas med i ett par minuter.
  8. Häll över allt i en ugnssäker form om du inte har en stekpanna som tål ugn.
  9. Vispa samman äggen med en nypa salt, peppar och fyra matskedar vatten.
  10. Häll äggblandningen över och stek klart i ugn, ca 15 minuter.
  11. Strö över persilja och servera med ruccola och tomater.

Ugnspannkaka med grönsaker och skinka

Viktväktarna

  • mittWW Smartpoints BLÅ: 7 smartpoints per portion
  • mittWW Smartpoints GRÖN: 10 smartpoints per portion
Print Friendly, PDF & Email

4 kommentarer

  • Nadja

    Hej Ann-Sofie, tack för din kommentar. Jättekul att höra att du tycker om recepten. De ska vara enkla och lätta så att alla ska kunna följa dem utan problem.
    Tack för att du följer bloggen!
    Kramar Nadja

     
  • Ann-Sofie

    Följer dig ibland. Jättebra recept.. Framför allt jätte enkla att göra. Ha en bra dagann-sofie

     
  • Anita Ekvall

    Tack Nadja för alla fina/goda recept, som du delar med dig av! Verkligen generöst! Tack!

    Med vänlig hälsning,
    Anita

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.