Broccolipaj med tomat

 

Det här receptet kommer ursprungligen från ViktVäktarnas stora receptbank. Jag blev så glad när jag såg att det var ett riktigt pajskal och inte alls dyrt i points. Jag anpassade receptet efter det jag hade hemma och då landade receptet på 7 personliga points per bit och gott var det! En god vegetarisk paj med ett tunt skal, fylld med broccoli, purjolök och tomat. Man kan även ändra och lägga till andra grönsaker eller lite skinka utan att pointsen ändras något märkbart. Pajen är även bra att ha till matlåda dagen efter och går bra att frysa. Prova så får du se. Jag är redan sugen på att göra detta en gång till.

Till 1 paj behöver man:

Pajskal:

  • 30 gram Bregott Mellan
  • 3 msk Keso 0,2%
  • 2 ½ dl vetemjöl

Fyllning:

  • 250 gram broccoli
  • 1 bit purjolök (ca 10 cm)
  • 3 ägg
  • 2 dl mellanmjölk laktosfri
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 krm svartpeppar

Garnering:

  • 2 tomater
  • 1 dl riven ost 12%

Gör så här:

  1. Blanda margarin, keso och vetemjöl. Arbeta ihop till degen till en boll och låt den sedan vila kallt i en halvtimme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Kavla ut degen på bakplatspapper och lägg sedan över den i en pajform (24 cm i diameter). Forma och tryck ut degen runt om kanterna.
  4. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda den sedan i 10 minuter.
  5. Strimla purjolök.
  6. Koka broccoli mjuk i några minuter och låt rinna av.
  7. Vispa samman ägg och mjölk med lite salt, paprikapulver och peppar.
  8. Lägg broccoli och purjolök i pajskalet och häll över äggblandningen.
  9. Skiva tomater och lägg på som en krans och strö över riven ost.
  10. Grädda pajen färdigt i 30 minuter.

ViktVäktarna

  • WW Points: Pajskalet har 24 points och fyllningen/garneringen har 5 points. Totalt blir det 29 points och vid 4 portioner så blir det 7 points.

2 kommentarer

  • Nadja

    Hej Maria,
    Det låter ju kanongott med örtmarinerad fetaost i pajen. Lyfter smakerna till 100 %! Tack för tipset.

    Kram Nadja

     
  • Maria

    Sååååå gott !!!!! Jag brukar lägga i örtmarinerad fetaost (som har fått runnit av från oljan), blir så god ”bottensmak” med broccolin och tomaten. och sen stekta kycklingdelar eller på sommaren grillade kycklingdelar … mumma :)) /Maria

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.