Fetaostfyllda färsspett

 

Trots det kalla vädret (bara några grader plus), så ger solen mig energi och vårkänslor. Det fick mig att trolla fram detta recept: Fetaostfyllda färsspett som grillas/steks i ugn. Till spetten har jag serverat ugnsstekt potatis och vitlöksyoghurt att doppa allt i, så gott.

Till 4 portioner:

500 gram nötfärs (10%)

100 gram Apetina 3% (eller annan fetaost)

1 ägg

2 msk chilisås tomat

1 vitlöksklyfta

ca 1 tsk salt

2 krm svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader (grill).
  2. Blanda färsen med smulad fetaost/salladsost, ägg, chilisås, pressad vitlök, salt och peppar till en slät smet.
  3. Forma till smala järpar utefter träspett, gärna blötlagda om de är av trä.
  4. Lägg på plåt med bakpapper.
  5. Grilla högt upp i ugnen i cirka 5- 10 minuter, vänd gärna efter halva tiden.
  6. Servera spetten eventuellt med ugnstekt potatis, lite vitlöksyoghurt och sallad.

ViktVäktarna

  • WW PersonligaPoints: 8 personliga points per portion vid 4 portioner. Lägg till points för tillbehören så som potatis (nollpoints hos mig, men jag räknar oljan jag använder) och yoghurt om så behövs.
Print Friendly, PDF & Email