Fisk a la bourguignonne

 

En bit fisk med sidfläsk och champinjoner och det blir en succé. Många goda kryddor och smaker som blandas till en härlig smakupplevelse.

Fisk Bourguignonne

Fisk à la Bourguignonne, 2 portioner

2 bitar ryggfilé av vit fast fisk, 50 g rimmat sidfläsk, 1/2 morot, 50 g färska champinjoner, 5-6 små steklökar (eller vanlig gul lök i stora klyftor), 1 dl rött matlagningsvin, 1 1/2 dl vatten, 1/2 msk tomatpuré, 1 krm timjan, 1 krm dragon, 1 lagerblad, 1 liten vitlöksklyfta, 2 msk vetemjöl, salt, peppar, 1/2 dl mellanmjölk laktosfri

Gör så här:

Strimla sidfläsket. Skala och skiva moroten. Ansa svampen. Skala lökarna. Bryn fläsket i en het stekpanna. Ta upp det. Bryn morot och lök. Tag upp det. Bryn svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in. Lägg fläsk, morot och lök i en liten kastrull. Tillsätt vin, vatten, tomatpuré, kryddor och pressad vitlök. Låt småputtra tills moroten r mjuk. Tillsätt svampen och smaka av. Blanda mjöl med salt och peppar. Doppa den tinade fisken i mjölken, sedan i mjölblandningen. Stek fisken försiktigt gyllene på båda sidorna  i en inte för varm stekpanna, ca 5-6 minuter per sida. Servera fisken med den varma sidfläskröran och gärna potatismos.

ViktVäktarna

  • WW PersonligaPoints: 5 personliga points per portion. Fisken (2pp) räknas i mitt program, justera om du har det som noll.
  • mittWW Smartpoints BLÅ: 5 smartpoints per portion, lägg till points för potatismos eller liknande
  • mittWW Smartpoints GRÖN: 6 smartpoints per portion, lägg till points för potatismos eller liknande

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.