Frusen citron cheesecake

 

Denna frusna cheesecake gjorde jag när värmeböljan var som värst och den kunde inte har varit godare! Cheesecaken svalkade och var uppfriskande i värmen och det var svårt att låta bli att inte ta en bit till. Cheesecaken smakar som ljuvlig glass med mild citronsmak. Den enda nackdelen är att den inte är så points vänlig för oss ViktVäktare.

Till en cheesecake (ca 10 – 12 bitar) behövs det:

3 ägg,

1 ½ dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

200 gram färskost, typ Philadelphia light

3 dl Milda Visp 20 % eller grädde

10 st digistive kex

rivet skal av 1 ekologisk citron samt 3 msk pressad saft

ev jordgubbar till dekoration

Gör så här:

  1. Dela äggen i varsin bunke. Bunken för äggvitorna bör vara torr, fettfri och gärna av glas för att få bästa resultat.
  2. Häll i socker och vaniljsocker över äggulorna. Vispa till en ljus och fin smet i några minuter.
  3. Tillsätt färskosten och blanda till en jämn smet, vispas helst inte då den kan skära sig.
  4. Vispa Milda Mat visp eller grädde tills den är lagom fast i en egen bunke.
  5. Rör därefter ner grädden i smeten för hand.
  6. Vispa nu äggvitorna till ett fast skum med elvispen. Visparna ska vara rena och fettfria (från te,x grädden). Vispa tills skummet är så fast att du kan vända på bunken utan att det rinner ut.
  7. Rör försiktigt ner äggvitorna, lite i taget, i smeten med en slickepott.
  8. Tvätta citronen ordentligt. Riv skalet (endast det yttersta gula) och pressa sedan ut citronsaft. Blanda ner det i smeten.
  9. Krossa eller mixa sönder digistivekexen.
  10. Lägg hälften av kexsmulet jämt fördelat på botten av en rund form med löstagbart botten.
  11. Häll på smeten och strö sedan över resten av kaksmulorna.
  12. Ställ in i frysen i minst 4 timmar eller längre. kan med fördel göras dagen innan.
  13. Vid servering: ta ut cheesecaken  i minst 15 minuter innan servering för att tina lite. Ta av den löstagbara kanten och skär i önskade bitar.

ViktVäktarna 

  • WW Points: hela cheesecake har 108 points. Dela det med antalet bitar du skär upp. T.ex. 12 bitar = 9 points

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.