Jordgubbstrifle med mandel och kokos

 

Har du inte hunnit göra någon efterrätt till midsommar? Oroa dig inte, denna trifle kommer att rädda dig och det kommer vara mycket uppskattat kan jag lova. Med färdigköpt sockerkaka (om du inte hinner baka en själv förstås) så behöver du bara fixa i ordning glasskrämen och sedan lägga lager på lager. Gör gärna detta på förmiddagen så att kakan hinner dra åt sig alla goda smaker.

Har ni någonsin gjort en Trifle? Det här var första gången för mig och jag ställde mig genast frågan varför har jag inte gjort det förut. Detta var sååå gott! Trifle är en vanlig lager på lager tårtdessert i England. Vanligtvis så använder man sig av sockerkaka, bär och grädde. Jag har dock använt mig av en så kallad glasskräm som gör det hela så mycket godare. Använd gärna en skål av glas så att man kan se lagren. Det blir en fröjd för ögat.

Jordgubbstriffle med mandel o kokos

Till fyra-sex portioner behöver du:

400 g jordgubbar

150 g sockerkaka

50 g mandelspån

5 tsk kokosflingor

Glasskräm:

2 dl mellanmjölk (laktosfri)

5 msk marsanpulver

2 dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Börja med att rosta mandelspånen och kokosflingorna lätt på en torr stekpanna. På så sätt får de lite mera smak. Akta så att de inte bränns vid. Sätt åt sidan för att svalna på hushållspapper.
  2. Gör nu glasskrämen: Vispa ihop mjölk och marsanpulvret.
  3. Ställ det kallt medan du vispar upp grädden.
  4. Blanda sedan grädden med vaniljkrämen och ställ kallt igen.
  5. Smula sockerkakan och skiva jordgubbarna.
  6. Varva nu sockerkaka, glasskräm, jordgubbar och strö sedan över med mandelspån och kokos. Fortsätt så tills du fullt skålen med helt, avsluta med mandelspån och kokos.
  7. Ställ det kallt tills det är dags för servering.

Jordgubbstriffle med mandel och kokos

ViktVäktarna

  • WW Points: hela receptet har 73 points om du använder laktosfri mellanmjölk och 20 % milda visp. Dela det med antalet portioner du serverar.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.