Korv,  mittWW Smartpoints BLÅ,  mittWW Smartpoints GRÖN

Korvstroganoff a la ViktVäktarna

 

Varje dag under förra veckan så gav ViktVäktarna oss en utmaning att klara av. En av dessa utmaningar var att prova ett nytt recept från deras app eller receptbank online. Här ser ni resultatet: Korv Stroganoff. Detta är en rätt som lätt skenar iväg i dyra smartpoints för oss ViktVäktare, men här ger ViktVäktarna oss ett gott recept och som inte äter upp din hela budget. Nedan följer deras originalrecept, men jag bytte ut mjölken mot 10 % laktosfri matlagningsgrädde (2 ½ dl +½ dl vatten) och tog bort vetemjölet helt. Det blev bara 2 smartpoints dyrare för er som räknar efter grön plan. Välj själv hur du vill göra, gott var det.

Till 4 portioner behöver man:

500 gram middagskorv 9% (t.ex. Lithells)

2 dl okokt ris

1 gul lök

1 tsk flytande margarin 80%

2 msk tomatpuré

2 msk chilisås tomat

2 msk vetemjöl

3 dl mjölk (0,5-1,5%)

Gör så här:

  1. Skär korven i strimlor och finhacka löken.
  2. Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
  3. Hetta upp margarinet i en kastrull/traktörpanna och bryn löken i några minuter.
  4. Lägg i korven och låt det bryna ytterligare i några minuter.
  5. Tillsätt tomatpuré och chilisås. Låt det fräsa i någon minut under omrörning.
  6. Rör ut mjölet i mjölken. Slå i mjölken i kastrullen och låt det koka sakta 5 minuter. (Här hoppade jag över mjölet och mjölken och hällde bara i matlagningsgrädden).
  7. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och grönsaker.

ViktVäktarna:

  • mittWW Smartpoints Grön: 12 smartpoints per portion enligt receptet ovan. Om man byter ut mjölken mot 10 % laktosfri grädde (2½ dl +½ vatten) och skippar vetemjölet så blir det 14 smartpoints per portion.
  • mittWW Smartpoints BLÅ: 12 smartpoints per portion enligt receptet ovan. Om man byter ut mjölken mot 10 % laktosfri grädde (2½ dl +½ vatten) och skippar vetemjölet så blir det 14 smartpoints per portion.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.