Krämig räkpasta med vitlök och soltorkade tomater

 

Här kommer ett recept från min dotter i repris. Den är supergod enligt henne och en riktig festmåltid för er som gillar räkor och pasta. Själv äter jag inte räkor, men önskar ibland att jag gjorde det. Som nu till exempel, för detta verkar vara galet gott. Glöm inte att servera en god sallad till.

Till 4 portioner behöver man:

4 dl okokt fullkornspasta

1 gul lök

400 gram skalade räkor

2-3 vitlöksklyftor

salt

citronpeppar

lökpulver

4 soltorkade tomater (avrunna från oljan)

400 gram Philadelphia vitlök & örter, light 11%

1 dl vatten

ev parmesan

Gör så här:

  1. Lägg pastan på kokning enligt förpackningens anvisningar.
  2. Hacka och stek löken tills den fått lite färg.
  3. Lägg i räkorna och stek tills all vätska är borta.
  4. Pressa i vitlöken och krydda med salt, citronpeppar och lökpulver efter smak.
  5. Strimla tomaterna och lägg dem i pannan, rör om.
  6. Blanda i Philadelphia osten och vattnet, rör om.
  7. Låt koka i 2-3 minuter så att smakerna sätter sig. Smaka av.
  8. Blanda därefter pastan servera eventuellt med riven parmesan över.

ViktVäktarna

  • WW Points: 10 points per portion (utan parmesan)

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.