Linsbolognese med tagliatelle

 

Det här var riktigt gott, mycket godare än vad bilden visar! Om ni du vill äta mer vegetariskt (eller veganskt) så ska du verkligen prova denna linsbolognese. Jag saknade inte köttet alls. Skär gärna upp grönsakerna innan du börjar för sedan går det undan och denna rätt är klar inom en halvtimme.

Till 4 portioner behöver man:

1 gul lök

1 morot

2 tsk rapsolja

2 vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

1 burk finkrossade tomater (gärna Mutti)

1 dl torkade röda linser

3 dl vatten

1 sockerbit

3/4 msk torkad oregano

svartpeppar

salt efter eget tycke

4 portioner tagliatelle eller valfri pasta

Gör så här:

  1. Finhacka löken (och vitlöken) och tärna moroten.
  2. Stek den gula löken mjuk i matoljan på medelvärme.
  3. Tillsätt vitlök och morot tillsammans med tomatpurén. Låt det fräsa i någon minut.
  4. Häll i linser, vatten, tomatkross samt kryddorna. Rör om.
  5. När såsen börjar puttra ordentligt sänker du värmen ett steg och låter det småputtra cirka 10 minuter.
  6. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  7. Servera linsbolognesen tillsammans pastan och strö över parmesan eller annan ost om du så önskar.

ViktVäktarna/KCAL

  • WW Points: en portion med tagliatelle är 4 points och bara linsbolognesen är 1 points.
  • KCAL: endast linsbolognesen är 125 kcal per portion och med en servering Barilla Tagliatelle (enl Lifesum) så blir det totalt 430 kcal per portion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.