Middagsmeny 28/2017
Ibland är det svårt med att komma på vad man ska till middag. Det blir till slut att man lagar samma sak om och om igen. En lösning är ju att kika på mina middagsmenyer som finns här på bloggen, det finns över 340 stycken just nu, och få inspiration att prova något nytt. Jag tror inte du kommer att ångra dig. Varför inte börja testa något nytt från denna meny? /Kram Nadja
Måndag: Köttfärsrullader med timjan i tomatsås
Tisdag: Kassler med sweet chiligrönsaker
Onsdag: Macaroni and cheese (vegetariskt)
Torsdag: Fiskgratäng med spenat och pinjenötter
Fredag: Kycklinglasagne
Lördag: Lövbiffswok med Teriyaki Ginger & Sesami
Söndag: Bifteki med vitlöksyoghurt (perfekt att grilla)
Middagsmeny 27/2017
Det kalla vädret fortsätter och ingen sommarvärme i sikte, utan tyvärr bara regn och blåst. Hoppas ni har det bättre. Veckans middagsmeny kommer här och vad tror ni? Finns det något ni vill testa? Jag rekommenderar starkt Krämig Chicken Korma om ni gillar indiskt. Den är riktigt, riktigt god. Och fiskgratängen är också riktigt god, den måste ni också testa…och Salsaburgaren är inte fy skam, kan med fördel grillas, så testa den också. / Kram Nadja
PS! Ni vet väl att om ni klickar på bilden eller på middagens namn så kommer ni direkt till receptet? Prova så får ni se.
Måndag: Krämig Chicken Korma
Tisdag: Vitkålsgratäng med kallskuret (ev. vegetariskt)
Onsdag: Örtkotlett med couscous och grönsakswok
Torsdag: Mexikansk soppa med chorizo
Fredag: Fisk- och paprikagratäng med ajvar
Lördag: Crunchy Salsa Burger
Söndag: Pastawok med vitlökskyckling
Krämig tagliatelle med rökt lax och citron
Denna rätt var verkligen snabblagad, typ 20 minuter, så den är perfekt till vardags då det är ont om tid. Pastasåsen mycket god med mild citronsmak, kan mycket väl tänka mig att den även passar till skaldjur eller kyckling. Prova så får ni se.
Till fyra portioner behöver man:
- 200 g sockerärtor
- 250 g okokt tagliatelle
- 200 g Philadelphia Naturell Light 12 %
- 2 msk mellanmjölk (laktosfri)
- saften av 1/2 citron
- 125 g tunt skivad kallrökt lax
- nymald svartpeppar
- ev lite salt för att förhöja smaken
Gör så här:
- Koka sockerärterna i lättsaltat vatten i några minuter. De ska ha mjuknat lite men fortfarande vara spänstiga.
- Koka även pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Blanda Philadelphia-osten med mjölken och citronsaften i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning – det ska inte koka utan bara smälta samman.
- Blanda den nykokta pastan med såsen.
- Lägg i den rökta laxen och sockerärtorna och smaka av med nymald peppar och eventuellt lite salt. Servera genast.
Viktväktarna
- WW Points: 11 points per portion
- WW Points (programmet från 2025): 8 points per portion
Middagsmeny 26/2017
Då är midsommar förbi och många påbörjar nu sin semester. Själv har jag några veckor kvar att jobba. Jag vill passa på och önska er alla en superfin sommar, hoppas ni njuter till 100 %. Här kommer inläggen att fortsätta komma regelbundet, 1-2 ggr i veckan, så titta in om ni har lust. Kram Nadja
Måndag: Örtiga färsbiffar med gräddsås (och färsk potatis)
Tisdag: Pastagratäng
Onsdag: Ugnstekt falukorvspytt
Torsdag: Nachotallrik (ev vegetariskt)
Fredag: Kycklingsouvlaki med grillad paprikasallad
Lördag: Kalkonpizza med purjolök och paprika
Söndag: Lax med grapefrukt- och ingefärsglaserad bönsallad
Ostbiffar med paprika- eller purjolöksströssel
Piffa upp dina färsbiffar med lite ost, paprika- och/eller purjolöksströssel. Dessa färsbiffar är saftiga och förblir det fast man lägger in biffarna i ugnen en kort stund för att osten ska smälta. Det är lite pyssel runt omkring dem, men är väldigt goda så det är värt det. En perfekt bjudrätt när du ska ha gäster!
TIPS! Dessa kan man även göra på grillen. När man vänder biffarna för att grilla dem på andra sidan kan man lägga ostskivan på så att den smälter.
Du behöver detta till cirka 14 stycken färsbiffar, cirka 6 personer:
800 g nötfärs 10%, 1/2 dl ströbröd, 2 dl mellanmjölk, 2 kokta och mosade potatisar, 1 kokt och mosad morot, 3 tsk salt, 1 tsk grovkrossad svartpeppar, 2 krm vitlökspulver, 2 krm paprikapulver, 2 gula rivna lökar, 2 ägg, 1 rejäl ostskiva av valfri sort till varje biff (ca 14 st totalt) (17%) , 2 – 3 paprikor (gärna i blandade färger), 1 purjolök (den gröna delen)
Gör så här:
Börja med att koka potatisen och moroten. Blanda ströbröd med mjölk. Ställ åt sidan att svälla i 5-10 minuter. Rör ner först saltet och sedan de övriga ingredienserna i färsen. Späd sist med ströbrödsblandningen. Forma till rätt så stora biffar och stek dem gyllenbruna på båda sidorna.
Lägg en ostskiva på varje nystekt biff och strö över fint hackad paprika eller purjolök. Lägg biffarna på en plåt eller ugnsäkert fat och låt osten smälta i ugn (225 grader) i endast några minuter.
Servera biffarna på en salladsbädd som på bilden eller med kokt potatis eller ris. Vad du än väljer så låt biffarna vara i centrum och det andra få bli tillbehör. Smaklig måltid!
ViktVäktarna
- WW Points: Totalt har receptet 69 points, detta ger 5 points per biff vid 14 stycken.
Middagsmeny 25/2017
Allt fler börjar nu ta ut sina semesterdagar och vardagen ser lite annorlunda ut. För er som fortsätter besöka bloggen Jag fortsätter med middagsförslagen som vanligt hela sommaren, så följ den om ni vill eller passa på och testa ett nytt recept nu när ni har tid. Vilket som så hoppas jag att ni har det bra och att solen skiner på er! Kram Nadja
Alla recepten/förslagen är smartpointssberäknade
Måndag: Zucchiniplättar med en sås av fetaost och grillad paprika (vegetariskt om du utesluter bacon)
Tisdag: Rostbiff med grön potatissallad
Onsdag: Grillade hamburgare
Torsdag: Ost- och skinkpaj med röd paprika
Fredag: Kyckling i balsamico- och oreganosås
Lördag: Kebabkryddade lövbiffstrimlor med ris och stekt lök
Söndag: Stekt lax med kall sås
Middagsmeny 24/2017
Dags igen för en ny middagsmeny. Jag kommer fortsätta hela sommaren för er som vill ha det. Passa på och testa något nytt recept i sommar, man vet aldrig när man hittar sina nya favoriter. Många av recepten passar även till grillen.
Måndag: Kycklingwok med ris
Tisdag: Omelett med mozzarella, skinka och paprika
Onsdag: Oregano- och paprikabiffar (gott att grilla)
Torsdag: Korvgryta med svamp
Fredag: Pizza Vegetariana
Lördag: Barbequekotletter med grönsaksris
Söndag: Kyckling med ajvar relishsås
Middagsmeny 23/2017
Det nalkas sommarlov för barnen som går i skolan och det måste kännas väldigt skönt. Kan vi som jobbar också få lite sommarlov? Semestern känns fortfarande alltför långt borta. Tro mig, jag har inga problem att jobba på sommaren då jag gjort det många gånger, men just nu i skrivande stund så vill jag jättegärna ha lite ledigt. Ha nu en superfin vecka med fint och soligt väder. / Nadja
Måndag: Mager Quiche Lorraine
Tisdag: Couscousröra med kycklingkorv
Onsdag: Fyllda pastakuddar (vegetariskt)
Torsdag: Kokt fisk med äggsås
Fredag: Kycklingquesadillas
Lördag: Potatismoussaka
Söndag: Fläskfilépytt
Middagsmeny 22/2017
Det har varit skönt med lite extra ledighet, men attans vad det gick fort. Imorgon är det måndag och ny vecka så här kommer en ny middagsmeny för er som vill ha lite tips och inspiration. Må så gott! Nadja
Måndag: Capricciosa på Liba bröd
Tisdag: Ugnsomelett med kabanoss och potatis
Onsdag: Krispiga kycklingbitar med currydip
Torsdag: Fisk med gremolata och mild citronsås
Fredag: Bakad potatis med salsakeso (vegetariskt)
Lördag: Kebabbiffar med couscous (går bra att grilla)
Söndag: Skinkschnitzel med risoni
Middagsmeny 21/2017
Denna vecka blir en kort arbetsvecka för mig. Lite extra lediga dagar har jag absolut inget emot. Jag hoppas att vädret blir toppen så att man kan få vara ute och njuta av värmen och solen. Hoppas ni får en fin vecka. / Nadja
Måndag: Tortillapajer
Tisdag: Phad Thai med kyckling
Onsdag: Svamplasagne (vegetariskt)
Torsdag: Filéspett med grönsaker
Fredag: Varm smörgåstårta
Lörddag: Kyckling i dragonsås med purjolök
Söndag: Ugnsbakad lax med philadelphia