Nadjaskitchen.se

– goda och enkla recept för alla smaker –

Alternativt sidopanel
Slumpmässig artikel
Sök
  • Middagsmenyer
  • Nadja tipsar
  • Om mig
  • E-kokböcker
  • Middagsmenyer
  • Nadja tipsar
  • Om mig
  • E-kokböcker

Meta

  • Logga in
  • Flöde för inlägg
  • Flöde för kommentarer
  • WordPress.org

Sidor

  • E-kokböcker
  • Kontakt
  • Om mig
  • 6-10 Points,  Bullar/Vetebröd,  WW Points

    Kokos- och citronbullar

    / 2017/05/16

    Det är inte varje dag man sätter igång och bakar bullar och det är kanske därför det blir så speciellt när man väl gör det. Jag ville prova på något nytt och då blev det dessa Kokos- och citronbullar. De blev faktiskt inte så dumma. Man kan inte jämföra dem med Kanelbullar eller Vaniljbullar. Kokos- och citronbullar är inte så söta utan de smakar mera citron och lite svagt kokos. Men det är kul att kunna bjuda på flera olika sorters bullar till kaffet.

    Detta behöver du till en sats Kokos-och citronbullar:

    Deg: 150 g smör, 5 dl mellanmjölk (laktosfri), 75 g jäst, 1 1/2 dl strösocker, 1 tsk salt, 3 tsk mald/krossad kardemumma, 17 dl vetemjöl

    Fyllning: 2 dl kokosflingor, 1/2 dl mellanmjölk (laktosfri), rivet skal av 1 citron, 100 g rumsvarmt smör, 1/2 dl socker

    Garnering: 1 ägg till pensling, 2 dl pärlsocker och ev. lite kokos

    Gör så här:

    Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm. Smula sönder jästen i en skål och tillsätt degvätskan. Rör om tilsl jästen har löst sig. Tillsätt sedan socker, salt och kardemumman. Rör ner det mesta av mjölet. Här är det bra om du använder en maskin för arbeta degen kraftigt i minst 10 minuter så att den blir blank och smidig. Låt degen vila i 40 minuter eller tills den har jäst till dubbel storlek.

    Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 2 delar. Baka ut varje del till en rektangulär platta. Lägg på fyllningen och rulla ihop från den avlånga sidan. Skär rullen i lagom stora bitar och lägg bullarna i pappersformar. Låt jäsa i ytterligare 40 minuter. Här kan du sätta på ugnen (250 grader) så hinner den bli lagom varm. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö därefter över pärlsocker och eventuellt lite kokosflingor. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 6-8 minuter.  Låt dem svalna udner en bakduk innan de avnjuts.

    ViktVäktarna

    • WW Points: Totalt är det 353 points. Dela det med antalet bullar du får, tex vid 40 st så blir det 9 points per bulle.
     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 20/2017

    / 2017/05/14

    Då var det dags för en ny middagsmeny. Då vädret inte har varit det bästa så har jag planerat lite mer värmande mat. Men jag hoppas att det snart vänder och att värmen kommer, är väldigt sugen på grillat.Trevlig vecka! Nadja

              

              

    Måndag: Makaronipudding 

    Tisdag: Fisk med vitt vin och gröna ärtor

    Onsdag: Falafel i tunnbrödrulle (vegetariskt)

    Torsdag: Savoykålswok med het nötfärs och sojasås

    Fredag: Tortillalasagne med kyckling

    Lördag: Kotletter med gremolata

    Söndag: Köttfärsbiffar med timjansås

     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny v19/2017

    / 2017/05/07

    Här får ni vår middagsmeny för nästa vecka. Massor med gott och stor variation. / Hälsningar Nadja

              

              

    Måndag: Mexikansk grönsakspizza med tacotopping

    Tisdag: Couscousmix med chorizo

    Onsdag: Tagliatelle med en sås med bacon, ost och vitlök

    Torsdag: Salsamarinerad kyckling med valnötsris

    Fredag: Köttfärspajer i portionsformar

    Lördag: Fisk med mandel och osttäcke

    Söndag: Barbequekotletter med grönsaksris

     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 18/2017

    / 2017/04/30

    Maj är runt hörnet och förhoppningsvis får vi nu lite mera sol och värme nu. Det är verkligen efterlängtat. Här kommer vår middagsmeny för nästa vecka. Önskar er en fin Valborg och Första Maj. Kram Nadja

              

              

    Måndag: Skink- och lökpizza

    Tisdag: Fjärilspasta med köttfärssås

    Onsdag: Svamp- och purjolökspaj (vegetariskt)

    Torsdag: Sesampanerad torsk

    Fredag: Marinerade medaljonger med ugnstekt potatis

    Lördag: Mexikanska kycklingköttbullar med guacamole

    Söndag: Korvstrogranoffgratäng

     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 17/2017

    / 2017/04/23

    En vecka kvar av april och jag hoppas att det kalla vädret försvinner i och med att vi kommer in i fina maj. Här får ni vår middagsmeny för nästa vecka. Återkom gärna och berätta vad ni tycker när ni provar något recept, både ris och ros vill jag ha. Har ni hittat ert favoritrecept eller letar ni fortfarande? Önskar er en fin vecka! Kram Nadja

              

              

    Måndag: Grönsakssoppa med lökchutney (vegetariskt)

    Tisdag: Thailändsk kyckling med grön curry

    Onsdag: Grön potatissallad med rostbiff

    Torsdag: Cashewfisk i mild apelsinsås

    Fredag: Drumsticks med New Orleans Rub

    Lördag: Senapspanerade lammkotletter

    Söndag: Köttfärsfyllda paprikor

     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 16/2017

    / 2017/04/16

    Hoppas att påsken varit fin och att ni inte har ätit allt för mycket godis och annat gott. Här har det varit lite si och så, mest ätit god mat. Vi valde att inte köpa påskgodis i år, men jag åt lite när jobbet bjöd. Annars har vi bara njutit av ledigheten för att må bra. Kram på er! Nadja

              

              

    Måndag: Köttfärsjärpar med timjan och grönsaker i tomatsås

    Tisdag: Krämig Chicken Korma

    Onsdag: Snabba pastan

    Torsdag: Champinjoncrepes (vegetariskt)

    Fredag: Laxbit med vitlökssparris

    Lördag: Grillad oregano- och vitlöksmarinad fläskkarré

    Söndag: Cayennepanerad kyckling

     
    läs mer
  • 6-10 Points,  Mjuka kakor,  WW Points

    Chokladkaka med kokostäcke

    / 2017/04/11

    Detta är ett perfekt recept när du har många gäster men har inte så mycket tid för att baka. I original receptet så är det 3 dl mera socker och grädde istället för mellanmjölk, men jag har ändrat det lite och på så sätt snålat in på lite kalorier. Kakan blev riktigt god i alla fall och precis lagom söt.

    Till en långpanna (30×40 cm) behöver du:

    Kaka: 200 g smält smör, 4 stycken ägg, 4 dl socker, 2 tsk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver, 2 krm salt, 1 dl kakao, 3 dl vetemjöl

    Glasyr: 200 g kokos, 1 dl ljus sirap, 1 dl socker, 1 1/2 dl mellanmjölk (laktosfri), 75 g smör

    Gör så här:

    Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret till kakan. Vispa sedan ägg och socker vitt och poröst. Blanda ihop alla torra ingredienser i en separat bunke. Blanda ihop äggsmeten med det smälta smöret och sedan med de torra ingredienserna. Bred ut smeten i en liten bakpappersklädd långpanna och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Gör under tiden glasyren: Smält smöret och tillsätt sedan de övriga ingredienser. Låt småsjuda i cirka 5 minuter på medelvärme, rör om hela tiden så att den inte bränns vid. När kakan är färdig häller du glasyren över den. Grädda kakan i ytterligare cirka 10 minuter eller tills glasyren fått färg.

    När kakan har svalnat lite är det bara att skära den i bitar och ta en tugga. Njut!

    ViktVäktarna

    • WW Points: Hela satsen har 393 points, dela det med antalet bitar du skär upp. Vid tex 40 bitar så blir det 10 points per bit.
     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 15/2017

    / 2017/04/09

    Påskvecka! Det ska bli skönt med lite extra lediga dagar. Jag känner att jag verkligen behöver det. På sista tiden så har jag haft ont om tid och inte tagit hand om mig själv. Jag hoppas nu bara att det blir fint väder så att man kan ta långa härliga promenader och njuta av solen. Denna vecka har jag samlat ihop en hel del goda rätter som jag tycker passar bra som påskmat. Ni väljer själva vilka ni testa och vilka ni vill hoppa över. Ha en skön vecka! Nadja

              

              

    Måndag: Hemmagjorda fiskpinnar med gräslöksyoghurt

    Tisdag: Aubergine och Zucchinilasagne (vegetariskt)

    Onsdag: Kycklingchili 

    Torsdag: Ostfylld kassler

    Fredag: Krämig tagliatelle med rökt lax och citron

    Lördag: Bogstek med franska kryddor

    Söndag: Club Sandwich smörgåstårta

     
    läs mer
  • 0-5 Points,  Fisk och skaldjur,  WW Points

    Ugnsbakad torskrygg med senapstäcke

    / 2017/04/06

    Att tillaga fisken i ugnen är väldigt praktiskt och rätten sköter sig praktiskt taget själv. I detta recept så har fisken fått ett gott krispigt senapstäcke. Servera gärna kokt potatis eller potatismos, gröna ärter och kall sås till. Glöm inte salladen också.

    Till 4 portioner behöver man: 

    600 g torskrygg, ½ dl ströbröd, 1 tsk paprikapulver, 2 krm salt, 1 krm svartpeppar, 1 msk senap (efter eget tycke), 1 msk olja

    Gör så här:

    Sätt ugnen på 225 grader. Lägg potatis på kokning om du vill ha det till. Blanda ihop ströbröd med kryddorna. Lägg fisken i en smord ugnsform. Bred ut senapen tunt över fisken och fördela sedan över ströbrödet. Ringla över matoljan och låt fisken tillagas i ugnen tills den blir vit och fin, ca 20-25 minuter.

    Servera fisken gärna tillsammans med lite kokt potatis och gröna ärter. En god kall sås gjord på yoghurt är inte heller fel. Den kan man smaksätta precis hur man vill.

    ViktVäktarna

    • WW Points: 2 points per portion, lägg till points för potatis.
     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 14/2017

    / 2017/04/02

    Dagarna bara går och om två veckor (!) är det påsk. Jag har redan lite planer på vad jag vill tillaga i år och självklart kommer jag att dela med mig av det till er. Här kommer våra middagar som vi ska ha nästa vecka, hoppas ni finner något som även passar er. Ha det gott! Nadja

             

              

    Måndag: Currykyckling med kokosmjölk

    Tisdag: Korv med pepparrotssås

    Onsdag: Ugnsbakad lax med spenat och vinsås

    Torsdag: Fransk lökpaj (vegetarisk)

    Fredag: Grillade färsbiffar med raita

    Lördag: Goda pastastubbar

    Söndag: Chicken a la King

     
    läs mer
 Äldre inlägg
Nyare inlägg 

Välkommen!

Välkommen till Nadjaskitchen! En mat- och bakblogg för alla som är sugna på något gott.
Denna sida passar dig som söker efter lite inspiration, vill äta/baka något gott eller kanske vill äta lite mera hälsosamt. Jag är en ViktVäktare som äter allt men inte alltid. Recepten är därför uträknade efter Viktväktarnas senaste program. Bloggen driver jag helt på min fritid och uppdateras när jag hinner.

För kontakt: För att få snabbast svar så hittar du mig på Instagram (där hänger jag varje dag.) Annars kan du även maila till: nadjaskitchen@hotmail.com
och så svarar jag så fort jag hinner.

NYA VIKTVÄKTARPROGRAMMET

Under kategorin ”WW Points 2025” finner ni de recept som är uträknade efter det nya uppdaterade ViktVäktarprogrammet som kom i slutet av december 2024. Jag gör mitt bästa för att räkna om alla recept så fort som möjligt men eftersom jag jobbar heltid så kommer det ta lite tid. Jag hoppas att tålamod finns.  //Nadja❤

Sök efter ett recept här

Kategorier

  • Allmänt (6)
  • Goda rätter (512)
    • Asiatiskt (28)
    • Balkan (11)
    • Crock-Pot (14)
    • Fisk och skaldjur (45)
    • Frukost/Brunch (39)
    • Grillat (22)
      • Marinader (9)
    • Indiskt (10)
    • Korv (26)
    • Kött (85)
    • Köttfärs (50)
    • Kyckling/Fågel (87)
    • Matiga pajer (30)
    • Mexikanskt (26)
    • Pasta (56)
    • Pizza och Piroger (26)
    • Sallader (32)
    • Såser/Dressingar (25)
    • Smörgåsar (6)
    • Soppor (16)
    • Veganskt (29)
    • Vegetariskt (112)
  • Högtider (116)
    • Buffé (18)
    • Förrätt (13)
    • Halloween (1)
    • Jul (58)
    • Nyår (10)
    • Påsk (22)
    • Valentine (6)
  • Matbröd (74)
  • Övrigt (815)
    • Drycker (13)
    • Goda tillbehör (16)
    • Kryddor och Örter (4)
    • Middagsmenyer (734)
    • Nadja tipsar (45)
  • Söta saker (270)
    • Bullar/Vetebröd (30)
    • Efterrätter (36)
    • Glass (9)
    • Godis (24)
    • Kondisbitar (16)
    • Mjuka kakor (54)
    • Muffins (22)
    • Små kakor (46)
    • Söta pajer (16)
    • Tårtor (28)
  • ViktVäktarna (773)
    • KCAL (11)
    • WW Points (773)
      • 0-5 Points (333)
      • 11 och mer points (171)
      • 6-10 Points (357)
    • WW Points 2025 (352)

Arkiv

Senaste kommentarer

  • Nadja om Mekike
  • Tony om Mekike
  • Ante om Kaka med rårivna äpplen och kokos
  • Lina om Grapefrukt- och ingefärsglaserad bönsallad med lax
  • Nadja om Potatismoussaka

Gillar ni spel? Följ då CecliusPlays på Youtube!

Prenumerera så att du inte missar något inlägg. Spelar och testar nya populära spel med inlägg varje dag. Klicka på bilden nu!

Meta

  • Logga in
  • Flöde för inlägg
  • Flöde för kommentarer
  • WordPress.org

Annons 1

Annons 2

Annons 3

Annons 4

Bard Tema av WP Royal.
  • Middagsmenyer
  • Nadja tipsar
  • Om mig
  • E-kokböcker
Tillbaka till toppen