Korv,  mittWW Smartpoints BLÅ,  mittWW Smartpoints GRÖN,  Såser

Korv med pepparrotssås

 

Måndagar kan uppfattas som jobbiga, av mig i alla fall, och då kan det vara bra med lite “snabb” mat. Mat som går snabbt att tillaga men som är gott. Här kommer ett förslag på Falukorv (med hög kötthalt), kokt potatis och en god pepparrotssås. Servera med en god blandad sallad. Recept på såsen kommer här:

Falukorv med pepparrotssås

Pepparrotssås, 4-6 portioner

2 1/2 msk vetemjöl, 5 dl mellanmjölk, 2 msk smör eller margarin, 1/2 tsk salt, färsk riven pepparrot efter smak

Gör så här:

Låt matfettet smälta i en liten kastrull och blanda sedan i vetemjölet. Vispa väl så att mjölet fördelar sig och tillsätt sedan mjölken lite i taget. Låt koka upp under omrörning tills det tjocknar, 3-5 minuter och smaksätt sedan med salt och  färsk riven pepparrot.

 Viktväktarna

  • mittWW Smartpoints BLÅ:  Såsen har enligt receptet ovan totalt 23 smartpoints. Vid 4 portioner så blir det 6 sp per portion och vid 6 portioner 4 sp per portion. Lägg till smartpoints för korv (4 skivor falukorv/middagskorv 9 % fetthalt är 5 sp) och eventuellt potatis.
  • mittWW Smartpoints GRÖN: Såsen har enligt receptet ovan totalt 23 smartpoints. Vid 4 portioner så blir det 6 sp per portion och vid 6 portioner 4 sp per portion. Lägg till smartpoints för korv (4 skivor falukorv/middagskorv 9 % fetthalt är 5 sp) och eventuellt potatis.
Print Friendly, PDF & Email

En kommentar

  • kryddburken

    Ahh en klassiker till! Falukorv är faktiskt väldigt väldigt gott ibland, och har man varit utan för länge så är det något man saknar! (varit i falukorvs-träsket en gång – alltid där) 😉 Denna sås är himmelens god också! Helt rätt i tiden!

     

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.