Currykyckling med kokosmjölk
Curry är kanske en krydda som inte alla gillar. Det gjorde inte jag i mina yngre dar. Men idag så älskar jag den och det får gärna vara en lite starkare variant för min del. Detta är en enkel currygryta med kyckling som är gjord på kokosmjölk, väldigt god och snabblagad. Om du serveras ris till så börja med att lägga den på kokning, för då hinner den bli färdigkokt ungefär samtidigt som currykycklingen.
Till 4 portioner behöver du:
ca 900 gram kycklingfilé, 1 tsk matolja, 2 morötter, 1 gul lök, 3 vitlöksklyftor, 1 burk (400 ml) kokosmjölk light, 2 msk curry, 1 tsk honung, 150 g majs, salt, peppar
Gör så här:
Strimla kycklingen och fräs den med lite matolja i en djup stekpanna. Riv morötterna, hacka löken och låt det fräsa med kycklingen. Häll i curryn när kycklingen ser klar ut och låt den fräsa med i någon minut.
Häll i kokosmjölken i pannan och pressa i vitlöken. Smaka av med honung, salt och peppar. Häll i majskornen och låt dem bli varma. Gott att servera till är nykokt ris.
ViktVäktarna
- WW Points: 6 personliga points enligt receptet ovan.
4 kommentarer
Nadja
Hej Pernilla
Tyvärr är detta ett nyare recept, det vill säga efter det att Viktväktarna bytt till Smartpoints.
Därför är den inte uträknad i Propoints då Viktväktarnas receptmakare inte stödjer det längre.
Med vänliga hälsningar Nadja
Pernilla Strömdahl
Hur många pro points är detta? Ser inte det nånstans.
Nadja
Hej, kikade in på din sida och tyckte att din rispanna såg grymt god ut!
Hälsningar Nadja
Evelina
Åh herregud så gott det där såg ut!!! Idag ska vi äta curry med räkor. så får iallafall lite curry 😉