Lövbiff Teriyaki med syrlig Pak Choi sallad

 

Jag blev så sugen på Thai för någon vecka sedan och då blev det detta: god strimlad lövbiff med hemmagjord teriyakisås och en pak choi sallad smaksatt med lime. Det blev jättegott kan jag lova! Det är dessutom så enkelt och snabblagat, så prova på du med om du gillar asiatiskt.

Till 4 portioner behöver man:

2 dl okokt jasmin ris

700 gram lövbiff

1 tsk rapsolja

1 msk sesamfrön

Teriyakisås: 

1 dl japansk soja

½ dl vatten

½ dl honung

1 msk riven färsk ingefära

1 vitlöksklyfta

1 tsk majsstärkelse

Pak Choi sallad:

500 gram pak choi

1 lime

1-2 tsk sambal oelek

salt

Gör så här:

  1. Börja med att koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Gör sedan Teriyakisåsen: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka såsen några minuter under omrörning.
  3. Blanda sambal oelek med pressad limesaft i en större skål där pak choin får plats. Smaka av med salt.
  4. Ansa och strimla pak choi och vänd ner den i limedressingen.
  5. Strimla lövbiffen.
  6. Stek köttet i oljan i omgångar i en het stekpanna tills den fått fin färg.
  7. Häll på såsen och koka några minuter tillsammans med köttet.
  8. Servera köttet med ris och grönsaker. Strö lite sesamfrö på köttet.

ViktVäktarna

  • WW Points: 13 points enligt receptet ovan. (8 points utan ris)

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.