Fisk- och paprikagratäng med ajvar

 

Jag vill verkligen tipsa er om denna rätt då den är väldigt lätt- och snabblagad, med andra ord perfekt som vardags rätt. Förutom detta så är den också mycket god. Vi har valt att ha kokt potatis till fisken, men i originalreceptet från Viktväktarna så har man ris och gröna bönor. Glöm inte att servera en god sallad eller kokta grönsaker till.

fisk och paprikagratäng med ajvar - viktväktarna - propoints - vvkasse - viktväktarrecept - recept med propoints

Till 4 portioner behöver du:

500 g torsk

1 tsk rapsolja/flytande margarin

1/2 paprika

2 1/2 dl matlagningsgrädde

170 gram ajvar relish stark (eller mild om du föredrar det)

1/2 paket persilja

8 potatisar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Krydda fisken med salt och peppar, lägg i en smord ugnsform.
  3. Kärna ur och hacka paprikan i bitar, och strö den över fisken.
  4. Blanda ihop grädde med ajvar relish och persilja, salta och peppra och häll det över fisken.
  5. Tillaga i ugn i ca 20-30 minuter (beroende av ugn).
  6. Koka potatisen under tiden.
  7. Servera fisken med kokt potatis och grönsaker.

ViktVäktarna:

  • WW Points: 6 points per portion med 4 % grädde, 8 points med 10 % laktosfri grädde.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.