Middagsmeny 35/2017
Sista veckan i augusti är här och veckans middagsmeny bjuder på många goa rätter. Jag tycker att det är rätt så kyligt och vill ha mer och mer mat som värmer. Jag börjar veckan med riktigt god husmanskost: Köttbullar med gräddsås och avslutar den med en god Chiliburgare som jag hoppas kunna grilla. Vad som kommer att serveras däremellan kan ni se nedan. Vissa av oss Viktväktare kan tycka att några av rätterna är ”dyra” i smartpoints, men det gäller att anpassa dagen och välja då något som är ”billigare” till lunch, eller justera receptet…eller ta från sin Veckobonus. Önskar er en superfin vecka. / Nadja
Måndag: Köttbullar med gräddsås
Tisdag: Röd Kasslergratäng
Onsdag: Ugnsbakad fisk i mild sås
Torsdag: Indisk Curry med quornfärs (vegetariskt)
Fredag: Salsamarinerad kyckling med valnötsris
Lördag: Fläskytterfilé med ostmos
Söndag: Chiliburgare med bröd
Middagsmeny 34/2017
Då är nog de flestas ledighet över och verkligheten är ikapp. Troligtvis är det jobb eller så är det skolstart nästa vecka. Hur det än är så har jag förberett en middagsmeny som ska underlätta för er alla och mig själv. Det blir mycket gott i veckan och många av rätterna är så goda! Kram Nadja
Måndag: Kycklingköttbullar i tomatsås
Tisdag: Fransk tomatfisk
Onsdag: Korvgryta med svamp
Torsdag: Capricciosa på Liba bröd
Fredag: Pasta med lövbiff
Lördag: Lasagne al Forno
Söndag: Filé och potatisgryta med piripiritouch
Middagsmeny 33/2017
Många är nu tillbaka från sina semestrar men inte jag. Jag har en vecka kvar och jag lovar att jag kommer njuta för fullt. Jag följer inte middagsmenyn (pga semester) denna vecka men delar med mig av den till er som vill göra det. Kram Nadja
Måndag: Vietnamesisk nudelsallad med lövbiff
Tisdag: Marinerad quornfilé med svamphack (vegetariskt)
Onsdag: Pasta med räkor och chili
Torsdag: Orientaliska köttfärsspett
Fredag: Allroundmarinerade kycklingben (grillat)
Lördag: Laxbit med vitlökssparris
Söndag: Ajvarburgare
Svamp- och purjolökspaj
Här är pajen för dig som har varit ute i skogen och fyllt svampkorgen. Vi andra (läs jag) får nöja oss med champinjonerna i grönsaksdisken. Pajen passar till alla sorters svamp, så ta den du har hemma eller den du tycker om. Här använder jag champinjoner. Pajen är utan kött passar bra när ni vill ha en köttfri dag.
Till en paj behöver man:
Pajdeg: 2 1/2 dl vetemjöl, 75 gram smör/margarin, 3/4 dl kesella kvarg lätt 0,3%/1%
Fyllning: ca 500 gram rensad svamp, 1 ½ – 2 purjolökar, 1 msk smör, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 krm paprikapulver, 4 ägg, 2 ½ dl mellanmjölk laktosfri, 100 gram riven ost 17 % (om du vill ha mera smak ta lagrad ost)
Gör så här:
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Skär svampen i bitar och purjolöken i skivor. Fräs först svampen i smör i en djupare stekpanna i cirka 5 minuter. Lägg i purjolöken och låt den fräsa med i någon minut. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Vispa ihop ägg och mjölk.
Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter. Lägg i svamp, purjolök och ost blandat i pajskalet. Häll över äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35-40 minuter. Pajen ska ha stelnat och fått fin färg. Servera med en god sallad.
ViktVäktarna
- WW Points (kostprogrammet från 2025):
- Totalt points: 61 points med margarin / 68 points med smör. Dela det med antalet bitar du skär upp: 10 eller 11 points vid 6 bitar
- Pajdeg med 80 % margarin: 41 points
- Pajdeg med smör: 48 points
- Fyllning: 20 points
- WW Points: Totalt är det 69 points för hela pajen. Det blir 12 points per bit vid 6 bitar.
- WW Points (kostprogrammet från 2025):
Middagsmeny 32/2017
Varsågoda, här kommer nästa veckas middagsmeny till er som önskar det. Kram Nadja
Måndag: Fisk i gräddig purjolökssås
Tisdag: Äggkaka med ost och paprika (vegetariskt)
Onsdag: Spagetti med god tomatsås
Torsdag: Kycklingröra med soltorkade tomater
Fredag: Tacopizza
Lördag: Fläskkarré med tzatziki o medhavssallad
Söndag: Kycklinggratäng med mango och curry
Havrebollar
Vill du snabbt stilla sockerbegäret så ska du göra dessa godingar. Smeten är kladdig och svår att forma, men bollarna stelnar och blir som de ska efter ett par timmar i kylen. Dessa havrebollar går bra att frysa eller göra dubbel sats. Om man vill få ner pointsen eller inte äta vitt socker så kan man byta ut den mot Stevia. Jag har dock inte provat det själv och men tror att resultatet skulle bli detsamma.
Detta behöver du till cirka 25 bollar:
6 dl havregryn, 2 dl socker, 1/2 dl kokos, 1/2 msk vaniljsocker, 4 msk Oboy, 150 g rumsvarmt smör, 1/2 dl varmt kaffe, 1/2 dl mellanmjölk, 2 dl kokos att rulla bollarna i
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser med margarinet. Lägg till kaffe och mjölk. Vispa sedan med elvisp tills havregrynen är smulade. Det ska vara en ganska kladdig smet. Låt det stå minst i 10 minuter i kylen. Rulla sedan till bollar. Storlek efter tycke och smak. Rulla bollarna sedan i kokosflingor. Ställ bollarna kallt.
Viktväktarna
- WW Points: hela satsen har 187 points med smör. Vid 25 bollar så blir en boll 7 points.
~~ Instagram: Nadjaskitchen.se ~~ Facebook: Nadjaskitchen.se ~~
Middagsmeny 31/2017
Om du följer denna veckas middagsmeny så har du många goda middagar att se fram emot. Kram Nadja
Måndag: Fyllda pitabröd med kycklingkebab
Tisdag: Ugnspannkaka med grönsaker och skinka
Onsdag: Torsk med nudelwok
Torsdag: Snabblagad quornburgare (vegetariskt)
Fredag: Tortillapizza med köttfärs
Lördag: Kyckling med champagnesås
Söndag: Filé i dragon och senapssås
Radiatori med pepparkyckling
Det är lite segt mellan inläggen för tillfället för jag försöker njuta av varje ledigt tillfälle. Med detta enkla men mycket goda pastarecept ska jag försöka blidka er lite. Radiatori är en pastasort från Zeta med 100 % fiber, men självklart kan ni ta vilken pasta ni än vill. Jag tycker själv det är skoj att variera så blir även ögat glad när maten dukas fram. Kycklingen blir kryddad av både peppar, vitlök, senap och persilja – en mycket god kombination.
Detta behöver du till 4 portioner:
700 g kycklingfilé, 1 msk olja, 1/2 tsk salt, 2-3 krm grovmalen svartpeppar, 2 msk hackad persilja, 2 vitlöksklyftor, 2 ½ dl matlagningsgrädde, 2 tsk fransk senap, 4 portioner (6 dl) kokt radiatori eller annan valfri pasta
Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningen. Låt den rinna av. Strimla under tiden kycklingfiléerna och fräs den i olja i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg till persiljan och pressad vitlök. Tillsätt grädden och senapen. Häll i pastan och blanda ordentligt. Smaka av och krydda eventuellt mera.
Häll upp pastan i djupa tallrikar eller skålar. Pudra gärna över lite extra grovmalen svartpeppar som på bilden. Servera gärna en blandad god sallad till pastarätten. Smaklig måltid!
ViktVäktarna
- WW Points: 5 points per portion med 4% grädde och med 7 points per portion med 10 % laktosfri grädde.
Middagsmeny 30/2017
Önskar en superfin kommande vecka med denna middagsmeny. Förhoppningsvis så finner ni något som faller er i smaken. /Kram Nadja
Måndag: Crepes med champinjoner, bacon och ost
Tisdag: Chorizo i paprika- och chilisås
Onsdag: Persiljebiff med potatis och gräddsås
Torsdag: Tikka Masala kycklinggryta
Fredag: Fläskfiléwok med stekta nudlar
Lördag: Grönsakslasagne med keso
Söndag: Hoki med citron, bacon och vitvinssky
Middagsmeny 29/2017
Här vår middagsmeny för nästa vecka. Den delar jag med mig för att kunna underlätta din vardag eller kanske ge dig lite inspiration när du inte vet vad du ska ha till middag. Hoppas du finner något som du vill testa. / Kram Nadja
Måndag: Köttfärsenchiladas
Tisdag: Kyckling i kryddig tomatsås (Crock-Pot)
Onsdag: Örtgratinerad korv
Torsdag: Ost- och tomatpaj (vegetariskt)
Fredag: Biffröra med tacosmak och bakad potatis
Lördag: Auberginemoussaka
Söndag: Halstrad Hoki med frisk basilikasås