Radiatori med pepparkyckling

 

Det är lite segt mellan inläggen för tillfället för jag försöker njuta av varje ledigt tillfälle. Med detta enkla men mycket goda pastarecept ska jag försöka blidka er lite. Radiatori är en pastasort från Zeta med 100 % fiber, men självklart kan ni ta vilken pasta ni än vill. Jag tycker själv det är skoj att variera så blir även ögat glad när maten dukas fram. Kycklingen blir kryddad av både peppar, vitlök, senap och persilja – en mycket god kombination.

Detta behöver du till 4 portioner:

700 g kycklingfilé, 1 msk olja, 1/2 tsk salt, 2-3 krm grovmalen svartpeppar, 2 msk hackad persilja, 2 vitlöksklyftor, 2 ½ dl matlagningsgrädde, 2 tsk fransk senap, 4 portioner (6 dl) kokt radiatori eller annan valfri pasta

Gör så här:

Koka pastan enligt förpackningen. Låt den rinna av. Strimla under tiden kycklingfiléerna och fräs den i olja i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg till persiljan och pressad vitlök. Tillsätt grädden och senapen. Häll i pastan och blanda ordentligt. Smaka av och krydda eventuellt mera.

Häll upp pastan i djupa tallrikar eller skålar. Pudra gärna över lite extra grovmalen svartpeppar som på bilden. Servera gärna en blandad god sallad till pastarätten. Smaklig måltid!

ViktVäktarna

  • WW Points: 5 points per portion med 4% grädde och med 7 points per portion med 10 % laktosfri grädde.

4 kommentarer

  • Cake of sweden

    Hej!

    Nu har tävlingen satt igång! Var med och avgör vilket bakverk som ska bli Cake of Sweden 2010. Det vinnande bakverket kommer representera Sverige på världsutställningen i Shanghai. Personen bakom det vinnande receptet (+ en vän) bjuds på fika på utställningen. Självklart med boende och resa inkluderat.

    Pssst.. Det recept med flest röster går till final. Ju fortare du skickar in ditt recept desto fler hinner rösta på det.

    Lycka till!

     
  • Fridas kök

    Stackare som lider av pollen. Jag har flera vänner som också gör det och vet hur trötta de alltid blir. Krya på dig och hoppas det blir bättre snart! Kram

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.