Kycklinggratäng med mango och curry
2022/08/09
Här kommer ett recept från Viktväktarnas kokbok: Var dags mat – favoriter för alla dagar. Detta är grymt gott och ni bara måste provlaga den om ni gillar Indisk mat. Rätten fick toppen betyg hemma hos oss och har blivit en ny favorit.
Kycklinggratäng med mango och curry
Portioner: 4
Ingredienser:
600 g kycklingfilé
1 gul lök
2 paprikor, röda
1 msk flytande margarin 80 %
1 mango (eller 1 dl frysta mangotärningar)
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 burk krossade tomater
1 tsk curry
1 tsk sambal oelek
1 hönsbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
2 dl ris okokt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär kycklingen i bitar.
- Skala och hacka löken och skär paprikan i bitar.
- Stek kyckling, lök och paprika i margarin i omgångar. Krydda med salt och peppar.
- Lägg över i en ugnsform allt eftersom och blanda ner tärnad mango.
- Koka upp matlagningsgrädde, krossade tomater, curry, sambal oelek, buljongtärning och pressad vitlök.
- Smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen över kycklingen.
- Sätt in i ugn i cirka 20 minuter.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Servera kycklinggratängen med riset och sallad.
ViktVäktarna
- WW Points (kostprogrammet från 2025):
- Med 4 % matlagningsgrädde: 7 points per portion
- Med 10% laktosfri matlagningsgrädde: 10 points per portion
- Med 13 % matlagningsgrädde: 11 points per portion
- WW Points: 10 points per portion med 10 % laktosfri grädde och 8 points med 4 % grädde.
Föregående