Kycklinggratäng med mango och curry

 

Här kommer ett recept från Viktväktarnas kokbok: Var dags mat – favoriter för alla dagar. Detta är grymt gott och ni bara måste provlaga den om ni gillar Indisk mat. Rätten fick toppen betyg hemma hos oss och har blivit en ny favorit.

Kycklinggratäng med mango & curry-vvsmartmat-vvtillsammans-viktväktarna-smartpoints-weightwatchers-kyckling-gratäng-curry-mango

Till 4 portioner behöver man:

600 g kycklingfilé

1 gul lök

2 röda paprikor

1 msk flytande margarin 80 %

1 mango (eller 1 dl frysta mangotärningar)

2 ½ dl matlagningsgrädde

1 burk krossade tomater

1 tsk curry

1 tsk sambal oelek

1 hönsbuljongtärning

1 vitlöksklyfta

salt och peppar

2 dl okokt ris

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär kycklingen i bitar.
  3. Skala och hacka löken och skär paprikan i bitar.
  4. Stek kyckling, lök och paprika i margarin i omgångar. Krydda med salt och peppar.
  5. Lägg över i en ugnsform allt eftersom och blanda ner tärnad mango.
  6. Koka upp matlagningsgrädde, krossade tomater, curry, sambal oelek, buljongtärning och pressad vitlök.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Häll såsen över kycklingen.
  9. Sätt in i ugn i cirka 20 minuter.
  10. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  11. Servera kycklinggratängen med riset och sallad.

Kycklinggratäng med mango & curry-vvsmartmat-vvtillsammans-viktväktarna-smartpoints-weightwatchers-kyckling-gratäng-curry-mango

ViktVäktarna

  • WW PersonligaPoints: 10 personliga points per portion med 10 % laktosfri grädde och 8 personliga points med 4 % grädde. I denna beräkning så är kycklingen nollpointsmat och mango räknas med 2 pp för 1 dl mango.
  • mittWW Smartpoints BLÅ: 7 smartpoints per portion
  • mittWW Smartpoints GRÖN: 8 smartpoints per portion.
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.