Det kom ett mail…
Det finns inga ord som kan beskriva vilken glädje jag kände när jag läste detta mejl. Det berörde mig så mycket och därför vill jag dela med mig det till er. Ett stort tack till fina Lena, många björnkramar till dig.
Hej igen Nadja.
För ca 8v sedan mailade jag dig o berömde och prisade dig för all hjälp jag fick genom dina underbara mat recept med sp uträknad mat till o med. Då hade jag precis påbörjat min viktväktarresa och jag tyckte det var så jobbigt att räkna o räkna allt . Så mycket energi gick åt så jag tvivlade på att orka hålla ut…så snubblade jag på dig o din goda mat där.förenkades det rejält. Nu har det gått 8 v och jag är mera insatt i det hela och gör om o trixar o väljer kanske 5% nötfärs och o,9% keso osv o kan spara in på någon sp här o där o avnjuta något fetare i nåt annat…en kaka till exempel.Det går bra o resultatet ser jag varje vecko vägning….nu är jag minus11 kg och har många till att skotta ut…(maken är minus 11 sånär som på nåt gram)) Tack Nadjas kitchen för att du gjort detta möjligt för mig med dina fina recept…Idag Ska vi avnjuta din köttfärslasange med keso.Fan …nästan 22 kg har vi tappat tillsammans på 8 v, förstår du ditt värde Nadjas kitchen. Love you.DalaiLena W-StrömMiddagsmeny 41/2017
Visste du att det finns 355 stycken middagsmenyer här på bloggen, men denna så blir det 356. Så om du inte finner denna meny tillfredsställande, så finns det många fler att välja på. Du finner dem lättast under kategorin ”Middagsmeny”. Trevlig vecka! / Nadja
Måndag: Het vegetarisk böngryta
Tisdag: Kassler med stuvade morötter
Onsdag: Biff Teriyaki
Torsdag: Lax med spenat och vinsås
Fredag: Kycklingburgare med rökt paprikadressing
Lördag: Köttfärsgratäng
Söndag: Paprikagryta (Crock-Pot)
Pointsberäknade kanelbullar
Imorgon är det Kanelbullens dag och vi som följer Viktväktarnas program har valmöjligheten att ta en bulle om vi så vill. Det är det bästa med Viktväktarnas program, man får äta allt men inte alltid. Ta ut smöret i god tid så att den hinner bli rumstempererad för att bästa resultat på bullarna.
Detta behöver du till en sats (mellan 34-40 bullar):
Bulldeg: 150 g rumsvarmt smör/margarin, 5 dl mellanmjölk laktosfri, 50 g jäst, 1 1/2 dl strösocker, 1/2 tsk salt, 2 tsk malen kardemumma, 17 dl vetemjöl,
Fyllning: 200 g rumsvarmt smör/margarin, 1 dl socker, 6 tsk mald kanel
Garnering: 1 ägg till pensling, 1/2 dl hackad sötmandel till garnering, 1/2 dl pärlsocker till garnering
Gör så här:
Värm mjölken till fingervarmt. Smula sönder jästen i en skål och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt socker, salt och den malda kardemumman. Rör ner det mesta av mjölet varvat med smöret. Arbeta kraftigt i 5-10 minuter. Degen ska bli blank och smidig. Låt degen vila i 40 minuter eller tills den jäst till dubbel storlek.
Gör fyllningen under tiden. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangulär platta. Fördela fyllningen på varje platta. Rulla ihop degen och skär i bitar. Lägg bullarna på en plåt eller i bullformar och låt jäsa i 40 minuter på en varm plats med bakduk. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och eventuellt hackad sötmandel. Grädda i 250 grader, mitt i ugnen, i 5-8 minuter. Låt bullarna svalna på galler med en bakduk över.
ViktVäktarna:
- WW Points: Totalt har receptet 349 points med smör 317 points med margarin 80 %. Det blir vid 35 bullar 10 points per bulle med smör och 9 points med margarin. Gör mindre och fler bullar för att få ner pointsen.
Middagsmeny 40/2017
Söndag betyder ny middagsmeny på bloggen för veckan som kommer. Det är inte alltid jag hinner meddela på de olika sociala medierna att en ny meny finns ute, så kika gärna in på bloggen varje söndag om du är ute efter nästa veckas middagar för eventuell egen planering av inköp. Jag brukar programmera så att inlägget kommer ut runt 10 snåret varje söndag förmiddag. Jag försöker även göra menyn så varierad som det bara går, det finns alltid minst en fisk- och en vegetariskt rätt. Oftast kan man också byta ut köttet mot ett vegetariskt alternativ eller kanske utesluta det. Denna vecka vill jag tipsa er lite extra om att göra egna hemmagjorda fiskpinnar, de är så mycket godare än de köpta. Klicka på bilden eller på texten så kommer ni direkt till receptet. Kram Nadja
Måndag: Hemmagjorda fiskpinnar med gräslöksyoghurt
Tisdag: Grönsakssoppa med het lökchutney (vegetariskt)
Onsdag: Varmkorv med stuvad vitkål
Torsdag: Tortellini med röd chili, basilika och vitlök
Fredag: Kycklingcurrygryta
Lördag: Rosmarinkryddad stek med champinjonsås
Söndag: Patricks köttfärsrulle med skinka och ost
Middagsmeny 39/2017
Och här kommer ytterligare en meny med varierande middagar för nästa vecka. Det är bara att planera och köpa in om något fattas. Återkom gärna med ris eller ros då ni provlagar något. Ha det gott! Nadja
Måndag: Spagetti med supergod kasslersås
Tisdag: Fisk med nachochips
Onsdag: Filodegspaj med purjolök och ris (vegetariskt) (veganskt)
Torsdag: Nudelsoppa med kyckling
Fredag: Ostbiff med paprikaströssel
Lördag: Fläskfilépytt
Söndag: Lätta köttgrytan
Middagsmeny 38/2017
Den tuffa tiden på jobbet är över och tempot har lugnat ner sig lite. Jag har då passat på att ta ut lite lediga dagar och förlängt min helg. Japp, jag är ledig imorgon (måndag) och det ska bli så skönt att slippa gå upp så tidigt. Här har ni vår middagsmeny för nästa vecka. Ha det så bra! Nadja
Måndag: Kyckling Paneng red curry
Tisdag: Sesamhoki i mild citronsås
Onsdag: Chilibiffar i pepprig gräddsås
Torsdag: Pasta med quornbitar (vegetariskt)
Fredag: Kalkonpizza med purjo och paprika
Lördag: Höstgryta med bacon
Söndag: Köttfärslasagne med keso
Örtgratinerad falukorv
Piffa upp falukorven och gratinera den i ugn med lite goda örter. Snabblagat och så sköter den sig själv i ugnen. Här har jag valt att lägga på lite senap, finhackad tomat, timjan, persilja och chili. När det gäller chilin så kan jag tipsa er om att Findus har en liten ask med finhackad chili i frysdisken, på så sätt har man det alltid hemma. Vi här hemma föredrar stark senap, men ni tager vad ni haver där hemma och hur mycket ni själva föredrar. Detsamma gäller tjockleken på korvskivorna, vi föredrar lite tunnare så de blir genomstekta och får lite knapriga kanter.
Örtgratinerad falukorv
Portioner: 4
Ingredienser:
400 g falukorv/middagskorv (9%),
2 msk stark senap
1 dl riven/skivad ost (12%)
1 tomat (finhackad)
chili (finhackad)
timjan och persilja efter smak
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj eventuellt en ugnsform. Skiva korven och fördela den i ugnsformen.
Bred på senap efter tycke och smak. Strö på finhackad tomat, persilja och timjan. Riv eller lägg små ostskivor på falukorven.
Gratinera korven mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter. Färsk potatis / nykokt potatis är supergott till. Snabbt, enkelt och lättlagat!
ViktVäktarna:
- WW Points (kostprogrammet från 2025): 8 points per portion
- WW Points: 7 points per portion med 9 % korv och ost med fetthalt mellan 12-17%.
Middagsmeny 37/2017
O så är det söndag igen och det betyder en ny middagsmeny att planera. Här är resultatet av den planeringen och hoppas den kommer till någon nytta för er. Om ni gillar Thai så kan jag verkligen rekommendera Biffwoken – den är en riktig favorit här hemma hos oss. Trevlig vecka! Nadja
Måndag: Ugnsbakad fisk med baconströssel
Tisdag: Grönsakspaj (vegetariskt)
Onsdag: Mangocurry couscous med kyckling
Torsdag: Chili con carne
Fredag: Biffwok
Lördag: Ost- och paprikafyllda färsbiffar
Söndag: Skinkinlindad kyckling med färskost
Lövbiffswok Teriyaki ginger & sesami
Dagens recept är ytterligare ett viktväktarrecept som bara är sååå gott! Bara för att man är Viktväktare så betyder det inte att man inte äter gott. Det är snarare tvärtom. Jag får ofta höra ”Får du verkligen äta detta? Du är ju Viktväktare”. Som Viktväktare får man äta allt, men inte alltid. Därför är det så bra, man behöver inte utesluta något ur sin kost om man så inte vill. Testa så får ni själva se (om ni inte redan är Viktväktare).
När det gäller Teriyakisåsen så har jag använt en från Santa Maria som är smaksatt även med ingefära och sesam. Den gör så att enkla grönsaker smakar rena himmelriket. Rätten är även snabblagad och enkel att göra.
Lövbiffswok Teriyaki ginger & sesami
Portioner: 2
Ingredienser:
250 g lövbiff
1 bit purjolök
2 dl sugarsnaps (sockerärtor)
2 morötter
1 röd paprika
1 större klyfta vitkål
lite vattenkastanjer
2 tsk rapsolja
4 msk teriyaki ginger & sesami
220 g kokta äggnudlar
Gör så här:
Strimla lövbiff, purjo, morot och vitkål. Hetta upp en wokpanna (eller djup stekpanna) med oljan. Stek först lövbiffen (salta och peppra den gärna) och sedan alla grönsaker. Häll på teriyakisåsen och smaka av med eventuellt lite mera salt och peppar. Blanda ihop allt och servera det tillsammans med nykokta nudlar. Glöm inte salladen vid sidan om!
ViktVäktarna
- WW Points (kostprogrammet från 2025): 9 points per portion
- WW Points: 11 points per portion enligt receptet ovan
Middagsmeny 36/2017
Välkommen ljuva september! September kan vara en riktigt, riktigt fin månad och jag hoppas det blir så även i år. Mycket sol och så lite regn som det är möjligt. Här bjuder jag på månadens första middagsmeny. Hälsningar Nadja
Måndag: Tortillapajer med skinka och ost
Tisdag: Köttbullspanna med ajvar
Onsdag: Spagetti med valnötspesto och grönsaker (vegetariskt)
Torsdag: Fisk med örter, chili och gräslök
Fredag: Bacontoppad kycklinggratäng
Lördag: Köttfärslimpa med brunsås
Söndag: Kalops (Crock-Pot)