Matiga pajer,  mittWW Smartpoints BLÅ,  mittWW Smartpoints GRÖN,  Vegetariskt

Grönsakspaj

 

Denna paj tror jag passar mycket bra på ett buffébord. Trots att den är helt vegetariskt så är den god för oss alla som gillar broccoli, purjolök och paprika. Jag har gjort pajskalet efter ett Viktväktarrecept och den är mycket, mycket god och krispig. Rekommenderar den starkt. Grönsakerna kan varieras efter det man har i kylskåpet.

GrönsakspajDetta behövs till en paj:

Pajdeg: 100 g margarin 80%, 100 g keso max 1,5 %, 3 1/4 dl vetemjöl

Fyllning: 100-150 g broccoli, 50 g purjolök, 50 g röd paprika, 3 ägg, 2 dl mellanmjölk, 1 tsk salt, några tag av kryddmix chili på kvarn eller ca 1 krm peppar, 1 dl riven ost (max 17 %)

Gör så här:

Börja med pajskalet. Blanda smör, keso och mjöl. Tryck ihop degen till en boll och låt den vila kallt i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förbered fyllningen under tiden. Skär purjolöken och paprikan i bitar. Ta isär broccolin i mindre buketter. Koka allt i lättsaltat vatten i några minuter. Låt rinna av.

Grönsakspaj

Tryck ut degen i en pajform och nagga den med en gaffel. Förgrädda skalet i cirka 10 minuter. Fördela grönsakerna i pajformen. Vispa ihop ägg och mjölk tillsammans med lite salt. Häll över äggblandningen i pajskalet. Ta några tag med chilikryddmixen eller krydda med lite peppar.

Grönsakspaj

Strö över med riven ost och grädda i cirka 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg.

Viktväktarna

  • mittWW Smartpoints BLÅ: Hela pajen har 59 smartpoints, pajskal 52  och fyllningen 7. Det blir 10 smartpoints per bit vid 6 bitar.
  • mittWW Smartpoints GRÖN: Hela pajen är 65 smartpoints, pajskalet är 52 och fyllningen är 13. Vid 6 bitar så är en bit 11 smartpoints
Print Friendly, PDF & Email

5 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.