Ugnsbakad fisk med baconströssel
2018/10/12
Härligt med fredag och helg igen! Denna vecka har gått med rasande fart och med en liten förkylning som inte riktigt vill ge med sig. Men här kommer ett recept som ni måste prova. Det är ett fiskrecept och ett gott sådant. Den är mycket enkel att göra och sköter sig praktiskt taget själv i ugnen. Baconet kan man hoppa över om man inte tycker om det, annars så bör man ta den då den ger rätten det där lilla extra. Trevlig helg!
Till 4 portioner behöver du:
600 g torskfilé
1 morot
1 bit purjolök
1 bit röd spetspaprika
1 paket bacon/kycklingbacon
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
citronpeppar
1/2 dl vatten
800 g potatis
Gör så här:
- Tina fisken om den är fryst.
- Skär bacon i strimlor och knaper stek i en torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
- Skala och skär moroten i tunna bitar, använd gärna en mandolin.
- Skär purjolöken och paprikan i ringar.
- Skär eventuellt fisken i portionsbitar om du använder block och lägg den i en smord ugnssäker form.
- Salta och peppra med citronpeppar.
- Häll grädden och vattnet bredvid fisken. Strö över grönsakerna och baconet. Sätt in i ugnen (225 grader) och ugnsgrädda i cirka 30 minuter.
- Skala och koka potatisen under tiden.
- Servera fisken med potatis och sallad. Smaklig måltid!
Viktväktarna
- WW Points:
- Med 4 % grädde: 6 points per portion med kycklingbacon och 11 points per portion med fläskbacon
- Med 10 % laktosfri grädde: 9 points per portion med kycklingbacon och 13 points med fläskbacon
- mittWW Smartpoints BLÅ: en portion är 11 smartpoints med potatis. Om du byter ut baconet mot kalkon/kycklingbacon så blir en portion 7 smartpoints. Om man tar bort baconet helt så är det 6 smartpoints per portion inkl potatis.
- mittWW Smartpoints GRÖN: en portion är 12 smartpoints med potatis. Om du byter ur baconen mot kalkon/kycklingbacon så blir en portion 8 smartpoints.
Föregående
6 goda frukostar
Nyare
4 kommentarer
Nadja
Hej Marianne, kul att du gillade fisken och stort tack för återkopplingen
/Hälsningar Nadja
Marianne
Det var supergott! Tusen tack för din hemsida
Pingback:
Vardagsmat a la Jess
Det där såg ut som ett perfekt recept för mig. Mat som sköter sig själv-recept kan man verkligen aldrig få för många av!