Ugnsbakad fisk med baconströssel

 

Härligt med fredag och helg igen! Här kommer ett recept som ni måste prova, en god fiskrätt som är enkel att göra och sköter sig själv i ugnen. Baconet kan man hoppa över om man vill, men den ger rätten det där lilla extra. Trevlig helg!

Till 4 portioner behöver du:

600 g torskfilé

1 morot

1 bit purjolök

1 bit röd spetspaprika

1 paket bacon/kycklingbacon

2 1/2 dl matlagningsgrädde

salt

citronpeppar

1/2 dl vatten

800 g potatis

Gör så här:

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Skär bacon i strimlor och knaper stek i en torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Skala och skär moroten i tunna bitar, använd gärna en mandolin.
  4. Skär purjolöken och paprikan i ringar.
  5. Skär eventuellt fisken i portionsbitar om du använder block och lägg den i en smord ugnssäker form.
  6. Salta och peppra med citronpeppar.
  7. Häll grädden och vattnet bredvid fisken. Strö över grönsakerna och baconet. Sätt in i ugnen (225 grader) och ugnsgrädda i cirka 30 minuter.
  8. Skala och koka potatisen under tiden.
  9. Servera fisken med potatis och sallad. Smaklig måltid!

Viktväktarna

  • WW Points:
  • Med 4 % grädde: 6 points per portion med kycklingbacon och 11 points per portion med fläskbacon
  • Med 10 % laktosfri grädde: 9 points per portion med kycklingbacon och 13 points med fläskbacon

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.